Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" jauno antispārnu Ķīnā atzīst par nelegālu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" jauno antispārnu Ķīnā atzīst par nelegālu
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Uz F1 sacensībām Ķīnā "Mercedes" komanda bija sagatavojusi uzlabojumus priekšējam antispārnam, cerībā parādīt labāku ātrumu trasē, taču tas ir atzīts par noteikumiem neatbilstošu.

Tiek vēstīts, ka, par spīti šim atzinumam no tiesnešu puses, "Mercedes" komanda esot izmantojusi uzlaboto antispārnu šodien notikušajos Ķīnas "Grand Prix" treniņbraucienos. Tiesa, līdz kvalifikācijai tai būs vai nu jānovērš pārkāpumi, vai arī jāizmanto vecais antispārns.

Vācu izdevums "Auto Motor und Sport" raksta, ka par neatļautiem atzīti iezgriezumi antispārna sānu malās, jo noteikumi paredz, ka, skatoties no sāniem, antispārna elementiem jābūt nesaskatāmiem, kas šajā gadījumā tā nav.

Tāpat izdevums ziņo, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) līdzīgus risinājumus par neatbilstošiem atzinušas arī "Red Bull" un "Williams" sacīkšu formulām.

No šī gada ir striktāki tehniskie ierobežojumi, kas attiecas uz priekšējiem antispārniem, lai mazinātu turbulenci, kas citām mašīnām neļauj sekot cieši aizmugurē. "Ferrari" un "Alfa Romeo" jau izdevies atrast veidu, kā šim efektam ļaut legāli darboties, kamēr "Red Bull" un "Mercedes" savus jaunos risinājumus plāno izmantot maijā gaidāmajā F1 posmā Spānijā.

Tikmēr Lūiss Hamiltons, kurš otrajā treniņā Šanhajas trasē bija krietni lēnāks par komandas biedru Valteri Botasu, atzina, ka esot problēmas ar mašīnas vadāmību.

"Man šodien bija grūtības ar mašīnu," paskaidro F1 čempions. "Ir daudz darāmā, sevišķi man, jo izskatījās, ka Valteri savā mašīnā jutās daudz komfortablāk. Līdz rītam smagi strādāsim, lai atrastu risinājumus un kļūtu spēcīgāki. Mašīna ir gana ātra, lai cīnītos par pirmajām vietām, bet vajag tikai to pareizi noregulēt. Patīkami redzēt, cik cieša cīņa šobrīd ir starp mums, "Red Bull" un "Ferrari". Aizvien taisnēs ātrāka izskatās "Ferrari" formula, bet kopumā rezultāti pirmajām trim komandām ir līdzīgi."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...