Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pieņem lēmumu pārcelt Ķīnas "Grand Prix" uz citu datumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F1 pieņem lēmumu pārcelt Ķīnas "Grand Prix" uz citu datumu
Valteri Botass Ķīnas "Grand Prix" laikā. Foto: PA Pictures/Scanpix

Kamēr komandas turpina gatavošanos F1 jaunajai sezonai, kalendārā notikušas izmaiņas. Sakarā ar koronavīrusa izplatību pieņemts lēmums pārcelt Ķīnas "Grand Prix", kam vajadzēja norisināties 19. aprīlī.

Pagaidām notiek jaunu datumu apspriešana, tāpēc konkrētāki plāni nav pavēstīti. "Lēmums tika pieņemts, lai nodrošinātu veselību un drošību braucējiem, darbiniekiem un līdzjutējiem. Ķīnas "Grand Prix" jau ilgu laiku uzskatāms par F1 kalendāra būtisku sastāvdaļu, kas piesaistījusi kaislīgus fanus. F1 sabiedrība ar nepacietību gaida sacīkstes Ķīnā. Novēlam ikvienam Ķīnā pašu labāko," teikts F1 paziņojumā.

Organizācijas direktors Ross Brauns jau iepriekš pauda bažas par posma pārcelšanu, vienlaikus norādot, ka tiks izdarīts viss, lai tas notiktu vēlāk, nevis pazustu no kalendāra. "Ķīna ir entuziastisks un augošs tirgus, tāpēc vēlamies tur aizvadīt sacīkstes," pauda Brauns. Pasaulē konstatēti 40 tūkstoši saslimšanas gadījumu, bet Ķīnā no koronavīrusa miruši 1016 cilvēki.

Iepriekšējā reize, kad nācās pārcelt un vēlāk arī atcelt posmu, bija 2011. gadā, kad nenotika Bahreinas "Grand Prix". Sacensībām bija jānotiek marta vidū, bet drošības apsvērumu dēļ tās tika pārceltas, jo šajā reģionā notika Arābu pavasaris - protesti pret valdību. Tika pieņemts lēmums sacensības pārcelt uz 30. oktobri, šajā datumā plānoto Indijas "Grand Prix" aizbīdot uz decembri, bet pret šādu lēmumu nobalsoja F1 Komandu asociācija. Drīz arī paši Bahreinas organizatori atteicās no ieceres.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...