Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica startēs Amerikā, Peresa izstumtais Albons dodas uz DTM

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica startēs Amerikā, Peresa izstumtais Albons dodas uz DTM
Aleksandrs Albons. Foto: Motorsport.com

Taizemiešu F1 pilots Alekss Albons, kuram neatradās vieta "Red Bull" komandā uz nākamo sezonu, šo gadu plāno pavadīt Vācijas salonmašīnu čempionātā (DTM). Savukārt Roberts Kubica drīzumā plāno startēt Amerikā.

"Red Bull" decembrī paziņoja, ka Maksa Verstapena komandas biedrs būs Serhio Peress, kamēr "AlphaTauri" vienībā turpinās startēt Pjērs Gaslī, bet viņa pārinieks būs F1 debitants Juki Cunoda, viens no pērnā gada ātrākajiem "Formula 2" pilotiem. Tagad paziņots, ka Albons nākamgad startēs DTM seriālā, kur turpinās saņemt "Red Bull" atbalstu. Tāpat DTM debitēs "Red Bull" junioru programmas braucējs Liams Lavsons, kurš 2020. gadā finišēja piektajā vietā "Formula 3" čempionātā.

"Red Bull" jau iepriekš iesaistījusies DTM kā sponsors, kad vairākus gadus atbalstīja "Audi" rūpnīcas pilotu Matiasu Ekstromu.

Šogad sāksies DTM jaunā ēra, jo visi startēs ar GT3 specifikācijas mašīnām. Šobrīd dalību apstiprinājušas piecas komandas, kas izmantos "Mercedes", "McLaren" un "Audi" markas spēkratus. Vēl nav zināms, ar ko sacīkstēs piedalīsies Albons un Lavsons. Savukārt pirmais posms ieplānots 29. un 30. maijā Kreivijā, jaunajā "Igora Drive" trasē, kas atrodas netālu no Sanktpēterburgas.

Bez iespējas startēt F1 palikuši arī vairāki citi piloti. Roberts Kubica, kurš pērn bija "Alfa Romeo" testpilots, paralēli startējot DTM čempionātā, 30. un 31. janvārī stāsies uz starta leģendārajās Deitonas 24 stundu sacīkstēs ASV. Viņš pārstāvēs "High Class" komandu un startēs ar LMP2 klases "Oreca" - polim tās būs pirmās sacīkstes ar prototipu, lai gan līdzīga veida tehniku viņš vairākkārt ir testējis.

Sacensības Deitonā būs viens no IMSA "WeatherTech SportsCar" čempionāta posmiem, un šajā seriālā pilnu sezonu plāno aizvadīt Kevins Magnusens, kurš iepriekš pārstāvēja F1 komandu "Haas". Dānis pārstāvēs spēcīgo "Chip Ganassi Racing" komandu un uz starta stāsies ar "Cadillac" prototipu.

Vēl savus plānus nav paziņojis viņa līdzšinējo sezonu komandas biedrs Romēns Grožāns, taču francūzis ir cerību pilns, ka turpinās dalību autosportā. Amerika ir viens no variantiem, un Grožāns apsver iespēju startēt "IndyCar", lai gan vēl nekas nav skaidri zināms. Līdzīgā situācijā arī Niko Hilkenbergs un Daņils Kvjats, kuri arī nav spējuši atrast vietu kādā no F1 komandām uz 2021. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...