Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons nolemj turpināt F1 karjeru vēl trīs sezonas

Hamiltons nolemj turpināt F1 karjeru vēl trīs sezonas
Lūiss Hamiltons
Foto: AP/Scanpix

Lūiss Hamiltons pieņēmis lēmumu nesteigties ar F1 karjeras beigšanu un šobrīd sola piedalīties sacīkstēs vēl vismaz līdz 2020. gada sezonas beigām. Sportists vēl nav gatavs pateikt, kā rīkosies pēc tam.

Par Hamiltona nākotni tiek runāts jau kādu laiku, jo sportists nereti intervijās izteicis šaubas par to, ko vairāk vēlas darīt tuvāko gadu laikā. Brits pieļāva iespēju, ka noslēgs F1 karjeru jau 2018. gada beigās, kad beigsies viņa pašreizējās saistības ar "Mercedes". Tajā pašā laikā tika ziņots, ka komanda viņam izteikusi ļoti saistošu piedāvājumu, solot vēl lielāku algu, ja Hamiltons paliks tās sastāvā ilgāk.

"Es daudz domāju par to, kas mani sagaida nākotnē," saka Hamiltons. "Esmu runājis ar pilotiem, kas karjeru noslēguši ātri, esmu runājis ar tiem, kas to beiguši vēlu, un viņi visi saka, lai palieku "Formulā 1" tik ilgi, cik vien iespējams. Bet tas nenotiks. Sezonas kļūst arvien garākas un garākas, un jūs redzat lietas, ko daru ārpus sporta, kas paņem daudz mana laika un enerģijas. Šobrīd es izbaudu to, ko daru. Es izbaudu būšanu kopā ar komandu, es mīlu sacīkstes un jūtu, ka šobrīd esmu savā labākajā formā. Kamēr mašīnas būs tādas kā šobrīd, un tādas tās būs vismaz līdz 2021. gadam, domāju, ka būšu te."

Tas nozīmē, ka vēl vismaz trīs sezonas Hamiltonu redzēsim "Formula 1" čempionātā, tomēr jau 2021. gadā viņa vietā varētu stāties "Mercedes" junioru programmas pilots Džordžs Rasels, kurš šobrīd ir vienības testpilots un šogad kļuva par "GP3" čempionu: "Kas zina? Barbūt 2021. gadā atdošu vietu Džordžam. Viņš tik un tā līdz tam jau būs nokļuvis šeit. Bet pagaidām es turpināšu startēt."

Hamiltons nereti dzird uzslavas par to, ka varētu kļūt par visu laiku panākumiem bagātāko F1 pilotu, varbūt izcīnot pat vairāk titulu nekā ir septiņkārtējam F1 pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram. Pats brits gan ir krietni piezemēts un šobrīd par tādām virsotnēm neatļaujas sapņot: "Tas ir trakums, cilvēki, kas ar mani runā, saka, ka man jādabū astoņi tituli, taču man nākas viņiem atbildēt, ka esmu nopelnījis tikai četrus."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2017-12-11 09:19, pirms 6 gadiem
labāk dabūt 100+ uzvaras un poles.
titulu skaits ir mazsvarīgs.
, 2017-12-11 12:15, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: labāk dabūt 100+ uzvaras un poles.
titulu skaits ir mazsvarīgs.
Aizej paseedi uz poda,lai suudi nedomaa smadzenju vietaa un tad raksti savu glupiibu!
, 2017-12-11 13:08, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: labāk dabūt 100+ uzvaras un poles.
titulu skaits ir mazsvarīgs.
Pārspēt Šūmahera rekordus.
, 2017-12-11 20:06, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: Pārspēt Šūmahera rekordus.
Ja Hamiltons izvirzīs mērķi pārspēt Šūmahera rekordus (šobrīd aktuāli ir 92 uzvaras un 8 tituli), tad viņš to noteikti arī izdarīs. Ja tikai izcīnīt vēl kādu titulu, tad visticamāk, ka tituli paliks nepārspēti.
Maksimāli koncentrējušos Hamiltonu šobrīd F1 neviens (tajā skaitā Fettels) pārspēt nevar. Vēl vismaz 5 gadus Luiss noteikti var būt neuzvarams. Tik jautājums - vai rekordi ir gana gards kumoss priekš viņa? Vai arī ceļošana, gozēšanās sabiedriskos pasākumos un brīvā laika izbaudīšana šobrīd nesāk ņemt virsroku.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.