Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

17 gadus vecais F1 debitants Verstapens kritiķos neklausās

Juris Grīns
Juris Grīns

17 gadus vecais F1 debitants Verstapens kritiķos neklausās
Makss Verstapens ar tēvu Josu
Foto: Georges de Coster (autosport.be)

Topošais F1 pilots Makss Verstapens, kurš 2015. gada sezonā debitēs šajā čempionātā, paredz, ka cilvēki vēl kādu laiku turpinās apspriest viņa vecumu, tomēr pats sportists uzskata, ka jau šobrīd ir pierādījis savu varēšanu, tāpēc šajā kritikā neklausās.

Debitējot F1 sacensībās nākamā gada pavasarī, Verstapenam būs tikai 17 gadi un viņš kļūs par visu laiku jaunāko braucēju čempionāta vēsturē. Sportista karjera progresējusi neticamā ātrumā - tikai šogad viņš aizvadīja pirmo sezonu ārpus kartinga, tomēr uzreiz spēja nodemonstrēt labu ātrumu un ar desmit uzvarām izcīnīja trešo vietu Eiropas F3 čempionātā.

"Vēl pagājušajā ziemā mans plāns bija divus gadus pavadīt Formulā 3 un tad izlemt, ko darīt tālāk," intervijā "Autosprint" stāsta Verstapens. "Bet man uzreiz izdevās parādīt labus rezultātus un lietas sāka ātri attīstīties. Es pavisam noteikti nebija cerējis, ka viss notiks tieši tā."

Pēc tam, kad Verstapenam jau bija kabatā līgums ar "Toro Rosso" komandu, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pieņēma likumu, kas no 2016. gada liegs tik jauniem autosportistiem startēt F1. Turpmāk to varēs darīt no 18 gadu vecuma.

Daudzi ir kritiski izteikušies par to, ka tik nepieredzējuši braucēji pēkšņi nokļūst F1 sacensībās, kas uzskatāma par autosporta virsotni. Šogad trīs F1 posmos Verstapens jau piedalījās piektdienu treniņbraucienos un atzīst, ka sevi parādījis no tās labākās puses.

"Godīgi sakot, tas, ko saka citi, man nesagādā problēmas," stāsta bijušā F1 braucēja Josa Verstapena dēls. "Šādas runas noteikti turpināsies vēl kādu laiku. Tajos trīs treniņbraucienos, kur man bijusi iespēja pilotēt F1 auto, neesmu iesaistījies nekādos incidentos, atšķirībā no dažiem citiem braucējiem. Es mēģinu adaptēties pakāpeniski un bez steigas, bet apļu laiki, ko līdz šim esmu parādījis, jau bija labi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Vai Maksa Verstapena gadījums ir pieļaujams?

  • 41

  • 41


     [+] [-]

, 2014-12-12 08:00, pirms 9 gadiem
Raikonens savā laikā ar grūtībām tika F1, tagad Verstapens samērā ātri un viegli . Vai tiešām trūkst talantu, ka komandas cenšās tik ātri tos sasvākt pie sevis un iemest sacīkstēs?

  -1 [+] [-]

, 2014-12-12 08:06, pirms 9 gadiem
Viņam tiesības vispār ir?

  -1 [+] [-]

, 2014-12-12 08:13, pirms 9 gadiem
Kritiķis- Cilvēks, kas izdarītu visu labāk, ja vien mācetu!

     [+] [-]

, 2014-12-12 08:20, pirms 9 gadiem
Nu, diemžēl, F1 dārdzība rada to, ka bieži (pārsvarā) vien brauc tie, kas var atrast sponsorus. Kā Verstapens. Normāli tomēr ir, ka cilvēks ir kautko sasniedzis zemākās klasēs. + nav 17 gados cilvēkam izveidojusies personība. Tad arī rodas tādi robotiņi, kas atbild iekaltas PR frāzes vai vispār nespēj noformulēt domu. daļa no auto/moto sorta intrigas ir arī personību cīņa, ne tikai prasmes.

     [+] [-]

, 2014-12-12 13:53, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: Raikonens savā laikā ar grūtībām tika F1, tagad Verstapens samērā ātri un viegli . Vai tiešām trūkst talantu, ka komandas cenšās tik ātri tos sasvākt pie sevis un iemest sacīkstēs?
Grūtībām? Viens no nepieredzējušākajiem pilotiem, kurš ieleca F1, ja pareizi atceros. Kimi gan bija pa lielam izņēmums, redzēsim kā ies Verstapenam.

     [+] [-]

, 2014-12-12 13:59, pirms 9 gadiem
Pareizi piemineja, talants jau var but, tacu tas ir tinis, vel bez nopietnas saciksu pieredzes, tadejadi apdraudot citus braucejus, ka ari nav izveidojusies personiba, tagad vins ir rotallieta komandai vai naudas maisam, kas bida ka vajag. Tacu galvenais 17 gadigs vel ir nenobriedi berns, kam vel nav vieta F-1.

     [+] [-]

, 2014-12-12 15:22, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Pareizi piemineja, talants jau var but, tacu tas ir tinis, vel bez nopietnas saciksu pieredzes, tadejadi apdraudot citus braucejus, ka ari nav izveidojusies personiba, tagad vins ir rotallieta komandai vai naudas maisam, kas bida ka vajag. Tacu galvenais 17 gadigs vel ir nenobriedi berns, kam vel nav vieta F-1.
laikam neesi lasījis vispār neko par Verstapenu, nav viņš nekāds naudas maisa rotaļlieta. Viņš ir supertalants kuru gribēja visas lielās komandas un rieši tādēļ Red bull uzreiz viņam piedāvāja vietu F1. Savādāk būtu iespēja ka noceļ kāda cita no komandām. Viņš ir nākotnes pasaules čempions.

     [+] [-]

, 2014-12-12 19:57, pirms 9 gadiem
hewlet rakstīja: laikam neesi lasījis vispār neko par Verstapenu, nav viņš nekāds naudas maisa rotaļlieta. Viņš ir supertalants kuru gribēja visas lielās komandas un rieši tādēļ Red bull uzreiz viņam piedāvāja vietu F1. Savādāk būtu iespēja ka noceļ kāda cita no komandām. Viņš ir nākotnes pasaules čempions.
Nu jau, nu jau!! To mes redzēsim pēc pāris gadiem cik tālu būs ticis