Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Vēl vienu gadu vadīšu "Mercedes", paralēli trenējot savu aizstājēju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Vēl vienu gadu vadīšu "Mercedes", paralēli trenējot savu aizstājēju"
Toto Volfs. Foto: Motorsport.com

Toto Volfs paziņojis, ka arī 2021. gada sezonā turpinās vadīt "Formula 1" čempionvienību "Mercedes", lai gan aizkulisēs daudz spekulēts par viņa iespējamo došanos prom. Vai tas nozīmē, ka karjeru turpināt izvēlēsies arī Lūiss Hamiltons, vēl nav zināms.

Pats Volfs nenoliedza, ka pēc šīs sezonas varētu atkāpties no "Mercedes" vadītāja amata, neskatoties uz grandiozajiem sasniegumiem, ko komanda guvusi kopš viņš pārņēma komandas vadības grožus 2014. gadā. Tika baumots, ka Volfs paliks "Mercedes", taču nākamgad jau darbosies citā amatā, kamēr citas spekulācijas liecināja par viņa iespējamo pāriešanu uz "Aston Martin" vienību, lai kļūtu par tās vadītāju, vai pat kļūšanu par visa F1 čempionāta bosu.

"Domāju, ka es palikšu "Mercedes" komandā uz vēl vienu gadu," intervijā austriešu medijam ORF paziņojis 48 gadus vecais Volfs, reizē apstiprinot, ka tas nozīmē palikšanu arī vienības vadītāja amatā.

"Mercedes" komanda Volfa vadībā kopš 2014. gada palikusi nepārspēta gan Konstruktoru kausā, kur izcīnīti nu jau septiņi tituli pēc kārtas, gan pilotu ieskaitē, kur pagaidām piecus titulus guvis Lūiss Hamiltons, bet vienu arī Niko Rosbergs.

Jau nākamajā sezonā tiks ieviesti komandu tēriņu ierobežojumi, bet 2022. gadā "Formulā 1" stāsies spēkā jaunie tehniskie noteikumi, kas varētu ievērojami mainīt komandu spēku samērus.

"Domāju, ka nākamie divi gadi varētu izveidot interesantu situāciju," saka Volfs. "Es turpināšu darīt to, ko daru, kamēr vien man tas būs interesanti. Tomēr pamazām man jāsāk trenēt savu aizstājēju, un jau nākamgad viņam ir jāstrādā man līdzās."

Šobrīd nav skaidri zināms, kurš kļūs par "Mercedes" vadītāju, kad Volfs no šī amata atteiksies. Tikmēr viņa palikšana amatā varētu pasteidzināt F1 čempionāta līderi Hamiltonu ātrāk pieņemt lēmumu par jauna līguma parakstīšanu uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
grandpx.news

     [+] [-]

, 2020-11-12 12:25, pirms 3 gadiem
Ta jau skaidrs, ka Hamiltons būs 8kārtējs čempions.
Volfs un Hamiltons &co ļoti labi saprot, ka 2021.gadā ar pat ar 2020.gada modeli var kļūt par čempioniem. Un Hamiltons nebūs losis, lai laistu garām tādu iespēju.
Visticamāk, ka Valteri 2021.gadā nebūs nekādu iespēju, bet būs līgums uz nākošajām sezonā, bet būs Verstapens un Leklerks. Viens nu RedBull vai nu Mercedes, bet būs, otrs Ferrari un Leklerks arī ļoti labi saprot formulu, spēj izspiest no tās visu, un var dot tās attīstībai ļoti daudz.