Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Miks Šūmahers: "Šobrīd domāt par F1 nav reālistiski"

Miks Šūmahers: "Šobrīd domāt par F1 nav reālistiski"
Miks Šūmahers. Foto: Prema Powerteam

Lai gan tikai retais šaubās, vai Miks Šūmahers tuvāko sezonu laikā startēs F1 pasaules čempionātā, pats sportists stāsta, ka šobrīd tas vēl nav reālistiski iespējams, taču tādu iespēju vācietis garām pavisam noteikti nelaidīšot.

Guvis panākumus zemāku klašu čempionātos, šogad Šūmahers debitēja "Formulā 2", kur pirmajā sezonā vēl nav izdevies ielauzties vadošajā desmitniekā. Arī nākamgad viņš pieredzi turpinās smelties F2 klasē, bet daudzi uzskata, ka jau 2020. gadā debitēs F1 sacīkstēs.

"Ja man būs tāda iespēja, es to tveršu ar abām rokām," intervijā vācu "SportpresseBall" izteicies septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls. "Diemžēl šobrīd par to domāt vēl nav reālistiski."

Posmu pirms "Formula 2" sezonas beigām Šūmahers ir tikai 12. pozīcijā kopvērtējumā. Šajā laikā piedzīvoti gan kāpumi, gan kritumi. Vairākās sacīkstēs sportists bijis starp vadošajiem braucējiem, Ungārijā otrajā braucienā pat spēja uzvarēt.

"Šī man nav bijusi viegla sezona, bet arī no neveiksmēm mācos, tādā veidā kļūstu spēcīgāks," viņš saka. "Esmu iemācījies nekad nepadoties. Ungārijā izcīnītā uzvara man dod spēku un cerību tikt pie vairāk uzvarām un iesaistīties cīņā par titulu nākamajos gados."

Kā zināms, Šūmahers ir iekļauts "Ferrari" jauno braucēju attīstības programmā, caur kuru tuvāko gadu laikā varētu ienākt F1 čempionātā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


, 2019-11-11 22:29, pirms 4 gadiem
Varēs kopā ar Robčiku Vītolu par F1 titulu cīnīties
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.