Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" pilotiem būs priekšrocības Brazīlijas posma pirmajā daļā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" pilotiem būs priekšrocības Brazīlijas posma pirmajā daļā
Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan no pirmās starta vietas šovakar Brazīlijas "Grand Prix" sacīkstes uzsāks Lūiss Hamiltons, labas izredzes uzvarēt ir "Ferrari" pilotiem, kuri izvēlējušies atšķirīgu riepu stratēģiju.

Tuvojoties lietum, "Ferrari" braucēji Sebastians Fetels un Kimi Raikonens sestdien notikušās kvalifikācijas otrajā kārtā riskēja, devās boksos pēc mīkstā sastāva riepām, ar ko tad arī varēs uzsākt šodien gaidāmās sacensības. Pārējie vadošie sportisti, ieskaitot "Mercedes" pilotus Lūisu Hamiltonu un Valteri Botasu, kā arī Maksu Verstapenu no "Red Bull", startēs ar supermīkstā sastāva riepām, kas ir ātrākas, bet straujāk dilstošas.

Lai gan "Ferrari" pārstāvji nomainīja riepas, viņiem izdevās iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā, kur Fetels ieguva otro starta vietu, bet Raikonens - ceturto. Hamiltons, kā zināms, startēs pirmais, bet Botass cīņu uzsāks no trešās pozīcijas. Verstapens, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā Meksikā, startēs aiz viņiem.

""Ferrari" kvalifikācijā izvēlējās riskēt un nomainīja riepas, kad tuvojās lietus," stāsta "Mercedes" komandas boss Toto Volfs. "Šis risks attaisnojās. Viņi šodien startēs ar stabilākajām riepām. Viņiem nebūs priekšrocības startā, bet būs liels ieguvums pirmo desmit līdz 15 apļu griezumā. Uzskatām viņus par favorītiem uz uzvaru."

Lai gan Hamiltons jau kļuvis par čempionu, Konstruktoru kausā "Ferrari", kas atpaliek 55 punktus, teorētiski saglabā izredzes uzveikt "Mercedes".

"Mēs šādu risku neuzņēmāmies, jo uzskatījām to par nesamērīgu, bet varam saprast "Ferrari", jo viņi ir tur, kur ir, un vienīgais veids kā palikt cīņā par Konstruktoru kausu ir darīt visu citādi un riskēt," skaidro Volfs. "Viņi to darīja, un tas atmaksājās."

Pēdējos divos posmos "Mercedes" formulām bijušas problēmas ar aizmugurējo riepu pārkaršanu, kā rezultātā ASV uzvarēja Raikonens, bet Meksikā - Verstapens.

"Pirelli" prognozē, ka sacensībās, ja vien neuznāks lietus, vairums boksos dosies vienreiz. Tie, kas startē ar mīkstā sastāva riepām, pitstopu varētu veikt 32.-36. aplī, bet ar supermīkstā sastāva riepām startējošajiem to nāksies darīt apmēram septiņus apļus ātrāk. Sinoptiķu prognozes gan liecina, ka lietus Brazīlijas F1 posma laikā ir iespējams. Tikmēr gaisa temperatūra tiek solīta augstāka nekā piektdien un sestdien, kas palielina "Mercedes" bažas par riepu pārkaršanu sausā trasē.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates | Latest F1 Articles

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-11 20:33, pirms 5 gadiem
Priekšrocības?!
Autor, Ferrari netiek ar labākām riepām netiek līdzi pat nodilušām sarkanajām
Okons gan losis, laikam atcerējās eiroF3 laikus, kad cīnījās ar Verstapenu.
Tulīt rikardo apēdīs raikonenu