Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels par rīcību kvalifikācijā saņem brīdinājumu un naudas sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels par rīcību kvalifikācijā saņem brīdinājumu un naudas sodu
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Sebastianam Fetelam ir izdevies izvairīties no starta vietu soda par rīcību Brazīlijas "Grand Prix" kvalifikācijā, kad viņš atteicās paklausīt tiesnešus un nenoslāpēja dzinēju svēršanās procedūras laikā.

Otrās kvalifikācijas kārtas sākumā Fetels bija izbraucis trasē, bet vēl neuzrādīja apļa laiku, kad nolēma atgriezties boksos, taču tieši tobrīd viņu uz svēršanos izsauca tiesneši. "Ferrari" pilots bija neapmierināts, ka viņu aizkavē, atteicās izslēgt motoru, lai gan tas traucē noteikt precīzu mašīnas svaru, kā arī no svariem nobrauca, izmantojot motora jaudu, pēc tehniskā delegāta Džo Bauera vārdiem, tos salaužot.

Fetels kvalifikācijā izcīnīja otro vietu, bet tika izsaukts pie tiesnešiem, kuri izvērtēja notikušo. No smagākajām sekām, starta vietu soda, vācietim izdevās izvairīties, taču tiesneši viņam izteikuši pirmo brīdinājumu šosezon, kā arī piesprieduši samaksāt 25 tūkstošus eiro lielu naudas sodu. Starta vietu sods netika piešķirts, jo Fetels dzinēju tomēr izslēdzis, taču vēlāk nekā tas parasti tiek darīts.

Brīdinājumu saņēmis arī Kevins Magnusens, kurš tiesnešu uzmanību izpelnījās par pārāk lēni veiktu bremzēšanas apli otrajā kvalifikācijā. "Haas" pilots skaidroja, ka noteiktajā laikā nav iekļāvies, jo devis ceļu citām formulām, kā arī lietus dēļ Interlagosas trase bija kļuvusi slidena. Tas netika ņemts vērā un Magnusens saņēma brīdinājumu.

Brīdinājums varbūt nebūtu nekas liels, taču dānis jau ir sakrājis divus, bet, atbilstoši noteikumiem, pēc trešā pienākas desmit starta vietu sods. Pēc šī gan būs palicis vairs tikai viens posms, kas notiks Abū Dabī.

Kvalifikācijas apskats: https://www.youtube.com/watch?v=NNV...

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-11 10:31, pirms 5 gadiem
Hamiltonam pat brīdnijamus nav par 2 reiz iztrucēšanu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja