Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Pārspēt Šūmahera uzvaru rekordu nav neiespējami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Pārspēt Šūmahera uzvaru rekordu nav neiespējami"
Lūiss Hamiltons
Foto: REUTERS/Scanpix

Lūiss Hamiltons uzskata, ka Mihaelam Šūmaheram piederošo 91 uzvaras rekordu nav neiespējami pārspēt, taču šobrīd to vēl nesaskata kā savu mērķi.

Pirmās 64 uzvaras Šūmahers sasniedza savās pirmajās 11 sezonās, laika posmā no 1992. līdz 2002. gadam, vairākas sacīkstes izlaižot 1999. gadā savainojuma dēļ. Hamiltons tādā pašā laika posmā guvis 62 uzvaras, lai gan aizvadot vairāk sacensības, jo sezonas kļuvušas garākas. Ja viņš uzvarēs pēdējos divos 2017. gada F1 posmos, arī Hamiltonam būs 11 sezonās izcīnītas 64 uzvaras.

"Domāju, ka varu turpināt izcīnīt uzvaras vēl ilgu, ilgu laiku," atzīst Hamiltons, jautāts par izredzēm uzvarēt vēl aptuveni 30 posmos, lai pārspētu Šūmaheram piederošo rekordu. "Jautājums ir par to, vai pašam vēl gribas cīnīties. Šobrīd manī šāda vēlme ir."

Tajā pašā laikā Hamiltons atzīst, ka par Šūmahera rekorda pārspēšanu pašlaik vēl nedomā: "Šobrīd man vēl nav mērķa pārspēt Mihaelu, lai gan pašlaik tam esmu daudz tuvāk nekā jebkad. Iepriekš es jutu, ka sasniegt 91 uzvaru, tas ir tālu, bet tagad... Joprojām tāls ceļš ejams, bet tas nav neiespējami, domāju, ka varu pietuvoties."

Hamiltons šogad kļuva par četrkārtēju F1 čempionu, kamēr Šūmahers savā karjerā guva septiņus titulus.

"Mans mērķis bija nokļūt F1 čempionātā un pēc tam iegūt titulu," skaidro 32 gadus vecais "Mercedes" komandas pilots. "Kad to ieguvu, biju pateicīgs par to. Protams, var censties sasniegt nākamo, bet nekad nevajag aizmirst būt pateicīgam par to, kas tev jau ir. Daudziem pilotiem nav pat viena titula. Pēc tam līdzīga sajūta bija arī pēc otrā titula, un tāpat ir arī pēc ceturtā. Es zinu, ka varu iegūt vēl vairāk titulus, bet mans mērķis nekad nav bijis aizsniegties līdz Mihaelam, es vienmēr esmu gribējis paveikt kaut ko līdzīgu kā Airtons Senna. Tagad, kad to esmu sasniedzis, varu pasapņot par kaut ko, ko iepriekš nebiju plānojis."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-11 15:05, pirms 6 gadiem
Vēl 4-5 sezonas Hamiltons varētu būt topā, bet nav pārliecības vai pats Luiss maz grib tik ilgi atrasties F1. Kā vairākkārt izskanējis, Luiss ir viens no tiem retajiem sporta spīdekļiem, kam bez sporta ir arī privātā dzīve un privātā dzīve iespējams, ka pat spēlē lielāku lomu nekā sports.
Cik Hamiltona karjeras laikā nav bijuši motivācijas pagrimumi, kad Hamis atlido uz posmu, vāji nostartē, ielec lidmašīnā un atkal pazūd nevienam nezināmā virzienā.
2018. gada sezonas beigās beigsies līgums un nebūt nebrīnītos, ja nākamā arī būtu viņa pēdējā sezona.
Izcils talants, izcils pilots, bet iespējams, ka rekordus pārspēt "liegs" tieši privātās dzīves esamība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-11-11 17:21, pirms 6 gadiem
Izlabojiet kļūdu rakstā!
Šūmahers debitēja F1 1991.gadā, nevis 1992.gadā!
Savās pirmajās 11 sezonās (1991-2001) Šūmahers ieguva 53 uzvaras!