Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Autosport.com: "McLaren" komandā startēs Kevins Magnusens

Autosport.com: "McLaren" komandā startēs Kevins Magnusens
Batons un viņa topošais komandas biedrs Magnusens
Foto: zimbio.com

Respektablais motoru sporta ziņu portāls autosport.com vēsta, ka F1 komanda "McLaren" esot pieņēmusi lēmumu atbrīvoties no sava līdzšinējā pilota Serhio Peresa un viņa vietā uz 2014. gada sezonu izvēlējusies debitantu Kevinu Magnusenu.

Magnusena vārds pēdējās nedēļās izskanējis jo īpaši skaļi. 21 gadu vecais dāņu autosportists nesen kļuva par "Formula Renault 3.5 Series" čempionu un jau tobrīd tika runāts par viņa iespējamo debiju Formulā 1, taču spekulācijas īpaši pieņēmās spēkā pēc posma Abū Dabī, kad "McLaren" publiski kritizēja Peresa sniegumu sacensībās. Kevins ir "McLaren" jauno pilotu attīstības programmas dalībnieks un bijušā F1 pilota Jana Magnusena dēls.

Lēmums par Peresa nomaiņu ar Magnusenu ir pieņemts, portālam autsport.com apstiprinājis tam uzticams avots, tomēr līguma parakstīšana notikšot vēlāk. Vēl šodien komandas vadītājs Mārtins Vitmāršs atteicās komentēt situāciju, informāciju nedz noliedzot, nedz arī apstiprinot.

Tāpat autosport.com vēsta, ka "McLaren" visticamāk atliks jaunā galvenā sponsora paziņošanu, kas bija ieplānota uz 2. decembri. Vitmāršs paziņojis, ka tas visticamāk notiks janvārī, kad gaidāma jaunās mašīnas prezentācija. Kā zināms, šī ir pēdējā sezona, kad komandu atbalsta "Vodafone".

2013. gada F1 sezona "McLaren" komandai bijusi viena no sliktākajām tās vēsturē. Aizvadīto 17 sacīkšu laikā nav gūts neviens pjedestāls - gan Batona, gan Peresa labākais sasniegums ir piektā vieta. Brits pašlaik ir devītais kopvērtējumā, bet meksikānis ieņem tikai vienpadsmito vietu, kamēr Konstruktoru kausā "McLaren" ierindojas piektajā pozīcijā, 18 punktus priekšā "Force India" un bez cerībām uz augstāku vietu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2013-11-11 22:23, pirms 10 gadiem
Jo interesantāk.
Tas nozīmē, ka šobrīd bez līgumiem ir Peress, Hulkenbergs, Maldonando, Di Resta, Zutils, Gutjeress.
Ja piepildīsies tas, kas visticamāk arī piepildīsies un FI paturēs Di Restu un Zutilu, tad uz divām brīvajām vietām - Lotuss un Sauber pretendē trīs piloti, Peress, Hulkenbergs un Maldonado.
Kādam var nākties vai nu doties uz Marussia vai Caterham, vai arī izlaist sezonu.
, 2013-11-12 00:35, pirms 10 gadiem
WOW. Tas nozīmē, ka nebūs arī Maku "dīla" ar Telmex un tāpēc sponsora paziņošanas pārecelšana. Nu galīgi nebija Perezs tiks slikts....Ko Maki ;nems - Gillette?
, 2013-11-12 01:06, pirms 10 gadiem
Nu ja,Peress man patika Maclarenos,patika vina agresivitate,tiesam patikami bija skatities ka cinas,patiesiba tas ir parsteigums... nez vai Maclarenam tas atmaksasies,jo Peress tomer ir pieredzejis,domaju ka nakamsezon paraditu sevi,parsteidzigs lemums...
, 2013-11-12 07:45, pirms 10 gadiem
labs darījums. Peress nav jātur tikai dēļ pieredzes.
, 2013-11-12 09:14, pirms 10 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu ja,Peress man patika Maclarenos,patika vina agresivitate,tiesam patikami bija skatities ka cinas,patiesiba tas ir parsteigums... nez vai Maclarenam tas atmaksasies,jo Peress tomer ir pieredzejis,domaju ka nakamsezon paraditu sevi,parsteidzigs lemums...
Maki ar jaunajiem nekad nav ieberzušīes(ja neskaita Kovalainenu un Peresu) - vairāki piemēri-Raikonens.Hamiltons, tas pats Hakinens savulaik..
, 2013-11-12 10:13, pirms 10 gadiem
silk182 rakstīja: Maki ar jaunajiem nekad nav ieberzušīes(ja neskaita Kovalainenu un Peresu) - vairāki piemēri-Raikonens.Hamiltons, tas pats Hakinens savulaik..
Kā tieši viņi ar Peresu ieberzās? Ja autiņš neiet, tad neiet. Bija visu laiku blakus Batonam...
, 2013-11-12 12:23, pirms 10 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu ja,Peress man patika Maclarenos,patika vina agresivitate,tiesam patikami bija skatities ka cinas,patiesiba tas ir parsteigums... nez vai Maclarenam tas atmaksasies,jo Peress tomer ir pieredzejis,domaju ka nakamsezon paraditu sevi,parsteidzigs lemums...
Peress ir nestabils sniegums, bet viniem vajag jauno pilotu kurs varetu nakotne klut par stabilu pirmo numuru, pec sis sezonas vini saprata, ka Peress tads nebus, ka ari Meksikas nauda nenak vairs ieksa, ka rezultata nav jega turet. Dos Magnusenam iespeju, nesanaks mekles citu, bet vinu audzinat ir pavisam cita jega, jo vins ir no Maku sistemas, bet Peress no Ferrari.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.