Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Japānas F1 posma kvalifikāciju pārceļ uz svētdienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Japānas F1 posma kvalifikāciju pārceļ uz svētdienu
Foto: Motorsport.com

Japānas "Formula 1" posma kvalifikācija, prognozējot īpaši nelabvēlīgus laikapstākļus, ir pārcelta uz svētdienu, turklāt sestdien Suzukas trase drošības apsvērumu dēļ tiks slēgta pavisam.

Organizatori rūpīgi seko līdzi taifūnam, kas jau kādu laiku plosās netālu no Japānas piekrastes. Jaunākās prognozes liecina, ka sestdienas pēcpusdienā tas būs sasniedzis Suzukas trasi, līdzi nesot postošu vēju un ļoti stipru lietu.

Piloti izteica lūgumu, lai tad, ja gadījumā tiks mainīta sacīkšu nedēļas nogale, par to tiktu paziņots jau piektdien. Tā arī ir noticis, un šorīt Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un F1 čempionāta vadība paziņoja par kvalifikācijas pārcelšanu uz svētdienu. Tas darīts skatītāju, dalībnieku un visu pārējo trasē esošo cilvēku drošības labad.

Tas arī nozīmē, ka 60 minūtes garie trešie treniņbraucieni šoreiz nenotiks. Savukārt kvalifikācija svētdien sāksies jau plkst. 4:00 pēc Latvijas laika. Sacensību sākums plānots plkst. 8:10.

Izmantotie resursi:
Autosport