Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" formulas šosezon vairs netiks būtiski uzlabotas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" formulas šosezon vairs netiks būtiski uzlabotas
Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" vadītājs Matija Binoto pavēstījis, ka komanda šogad vairs neplāno būtiski uzlabot savu F1 sacīkšu auto un šobrīd jau galveno uzmanību velta 2020. gada mašīnas izstrādei.

Vēl sezonas otro daļu "Ferrari" iesāka ne uz tās labākās nots - uzvaras nebija gūtas un Ungārijā pierādījās, ka lēnās trasēs mašīna ir pagalam konkurēt nespējīga. Tomēr tad sekoja Šarla Leklēra uzvaras ātrajās Spā-Frankošamps un Moncas trasēs, turklāt inženieriem bija izdevies atrisināt problēmas, kas līdz šim nomocīja lēnajās trasēs, tādēļ Sebastians Fetels spēja uzvarēt Singapūras ielās. Arī Krievijā "Ferrari" bija tuvu uzvarai, bet dažādi apstākļi (Fetela izstāšanās tehnisku problēmu dēļ, stratēģija un drošības mašīnas izbraukšana trasē) šoreiz to ne neļāva paveikt.

Atlikušo piecu posmu laikā panākt "Mercedes" komandas pilotus kopvērtējumā Leklēram un Fetelam gandrīz nav izredžu, arī uzvara Konstruktoru kausā ir faktiski neiespējama. Līdz ar to "Ferrari", lai gan cer uz uzvarām atsevišķos posmos, paralēli jau strādā pie nākamā gada F1 projekta.

"Šobrīd lielākoties jau koncentrējamies darbam pie nākamā gada mašīnas," atklāj Binoto. "Atlikušajos posmos mums vairs nebūs tik lielu uzlabojumu kā Singapūrā. Kopš Spānijas posma varējām redzēt, ka mums ievērojami trūkst ātruma trasēs, kur ir lēni līkumi un nepieciešams liels piespiedējspēks. Esam ieguldījuši milzu pūles, lai izprastu mašīnas vājās vietas, riepu uzvedību un pavērstu attīstību pareizajā virzienā."

Jau šogad "Ferrari" izcēlās ar to, ka izmēģināja dažādus visai "agresīva" dizaina priekšējos antispārna risinājumus, un no šīs filozofijas neplāno atkāpties arī nākamajā sezonā. Binoto gan stāsta, ka 2020. gada spēkrats būs šī gada mašīnas attīstīta versija, nevis pilnīgi jauns, no nulles taisīts sacīkšu auto.

"Daži mūsu priekšējo antispārnu kopē vairāk, citi - mazāk," secina Binoto. "Mūsu nākamā gada mašīna būs šī gada modeļa turpinājums. Ja paskatāmies uz to, cik reizes šogad neizmantojām savas iespējas uzvarēt dažādu citu iemeslu dēļ, domāju, ka kopumā attīstības virziens ir pareizs. Ir citi iemesli, kādēļ mūsu rezultāti nav tik augsti kā cerējām. Tas nebija tikai mašīnas dēļ, bet kopš brīža, kad apzinājāmies savas vājās vietas un vērsām uz to uzmanību, esam kļuvuši konkurētspējīgi un pēdējās sacīkstēs no pierādījām."

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News