Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" vienīgā atsakās slēgt jauno Konkordes līgumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" vienīgā atsakās slēgt jauno Konkordes līgumu
Foto: Motorsport.com

12. augusts būs pēdējā diena, kad "Formula 1" komandām jāparaksta jaunais Konkordes līgums, tādējādi kopīgi vienojoties par čempionāta nākotnes finansiālajiem un citiem būtiskiem jautājumiem. Kamēr visas pārējās komandas ir apmierinātas ar līguma punktiem, "Mercedes" atsakās to slēgt.

Atbilstoši izstrādātajiem jaunajiem Konkordes līguma nosacījumiem, paredzēta daudz vienlīdzīgāka ienākumu pārdale starp komandām nekā tas bijis līdz šim. Tas tiek darīts ne vien godīguma vārdā, bet arī tādēļ, lai palielinātu konkurenci komandu starpā. Lielākās ieguvējas šajā ziņā ir mazākās komandas, tāpat arī "Ferrari".

Leģendārā itāļu vienība "Ferrari" ir vienīgā, kas čempionātā startē kopš tā pirmsākumiem 1950. gadā. Jau iepriekš tā saņēmusi dažādus bonusus par savu vēsturisko nozīmīgumu, un arī tagadējā F1 pasaules čempionāta īpašniece "Liberty Media" gatavojas neskopoties ar piemaksām.

"Principā mēs esam par godīgu sportu, līdz ar to arī godīgu naudas pārdali," intervijā vācu izdevumam "Auto, Motor und Sport" skaidro čempionu komandas "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. "Tomēr šobrīd mēs esam lielākie jaunās shēmas upuri. "Ferrari" ir saglabājusi savas privilēģijas, bet "Red Bull" ir priekšrocības, jo startē ar divām komandām. Domāju, ka pēdējos gados "Mercedes" ir daudz devusi "Formulai 1", un mums ir piloti, kas pasaulē izpelnījušies lielāko uzmanību. Pašlaik ir sajūta, ka par to mums netiks atlīdzināts."

"Liberty Media" tikmēr strikti paziņojusi, ka Konkordes līguma nosacījumi mainīti netiks, līdz ar to ir tikai viens jautājums - vai "Mercedes" noteiktajā termiņā tiem piekritīs, apliecinot to ar parakstu.

"Esam šos jautājumus izdiskutējuši jau sen, un vairs nekas atlikts netiks," sacīja "Liberty Media" pārstāvis.

Līdz šim "Formula 1" vēsturē Konkordes līgumi parakstīti septiņas reizes - 1981., 1987., 1992., 1997., 1998., 2009. un 2013. gadā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...