Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formulā 1 varētu tikt ieviestas standarta detaļas

Juris Grīns
Juris Grīns

Formulā 1 varētu tikt ieviestas standarta detaļas
Foto: AFP/Scanpix

Lai mazinātu milzīgo plaisu starp bagātākajām un ne tik turīgajām komandām, nākotnē varētu tikt lemts par standarta detaļu ieviešanu, paziņojis F1 vadītājs Čeiss Kerijs.

Nav noslēpums, ka tēriņu ziņā F1 komandu starpā valda liela nevienlīdzība. Kamēr "Ferrari" vienai sezonai atvēl apmēram 330 miljonus eiro, tādām komandām kā "Force India" un "Sauber" budžets sastāda vien aptuveni 100 miljonus.

"McLaren" komandas izpilddirektors Zaks Brauns jau iepriekš izteicies, ka atbalsta tēriņu griestu ieviešanu, kā arī ieminējās par iespējamo standartizētu detaļu izmantošanu nākotnē.

F1 boss Kerijs šobrīd apstiprinājis, ka atsevišķu standartizētu detaļu ieviešana ir viena no versijām, kas tiks izskatīta, cenšoties panākt tēriņu samazināšanu. Tajā pašā laikā viņš piekrīt F1 īpašnieces "Liberty Media" sporta direktoram Rosam Braunam, ka nedrīkst mazināt tehnoloģiju attīstību, kas šajā čempionātā allaž bijusi viena no galvenajām prioritātēm.

"Ir vairāki ceļi, kā to panākt, vai tie būtu budžetu griesti vai atsevišķu detaļu standartizācija," saka Kerijs, runājot par izmaksu samazināšanu. "Tomēr mēs nevēlamies standartizēt automašīnas - mēs uzskatām, ka ir ļoti svarīgi, lai šajā sportā konkurence ietu roku rokā ar tehnoloģiju attīstīšanu. Negribam apturēt mašīnu attīstību, bet, domāju, ka varam standartizēt atsevišķas detaļas."

Šobrīd vēl netiek konkrēti minēts, kādas detaļas varētu tikt standartizētas, tomēr Brauns iepriekš paudis, ka tās varētu būt detaļas, kas neietekmē šovu un līdzjutēju acīm ir nepamanāmas.

Kerijs arī atklāj, ka jau notikušas sarunas ar F1 komandām par tēriņu samazināšanu, taču tās vēl ir agrīnā fāzē. Tāpat mērķis nav padarīt visu komandu budžetus līdzvērtīgus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-12 10:42, pirms 7 gadiem
Es atsāktu skatīties, ja pirms starta tiktu starp braucējiem izlozētas mašīnas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-14 15:33, pirms 7 gadiem
viena detaļa jau ir standartizēta, ja kas
riepas