Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Spēcīgs lietus draud izjaukt F1 posma kvalifikāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Spēcīgs lietus draud izjaukt F1 posma kvalifikāciju
Špīlbergas F1 trase. Foto: imago images/HochZwei/Scanpix

Spēcīgs lietus sestdien pārņēmis Austriju, kur risinās F1 čempionāta otrais posms, un šobrīd pastāv liela iespēja, ka kvalifikāciju, kas gaidāma plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, nebūs iespējams aizvadīt.

Štīrijas "Grand Prix" norises vietā sestdienas rītā tika aizvadīta GP3 sacīkste, kas lietus dēļ tika apturēta pēc 14 no 24 apļiem, turklāt prognozes liecina, ka spēcīgākais lietus sāksies tieši uz kvalifikācijas sākumu.

Piektdien F1 posmā notika pirmie divi treniņbraucieni, bet trešais treniņš sestdien plānots plkst. 13:00 pēc Latvijas laika. F1 vadība jau pasteigusies pavēstīt, ka, ja kvalifikāciju nebūs iespējams aizvadīt, tās rezultāti tiks noteikti pēc otrā treniņbrauciena laikiem. Tajā piektdien labākais bija "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kuram sekoja "Mercedes" braucējs Valteri Botass, kamēr viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons sasniedza vien sesto laiku. Informācija par to, ka kvalifikācijas rezultāti varētu tikt noteikti otrajā treniņbraucienā, pirmoreiz izskanēja jau piektdien, līdz ar to tas sportistiem nebija pārsteigums.

Kā zināms, sezonas pirmie divi posmi notiek vienā trasē. Pirms nedēļas sezonas atklāšanas sacīkstē uzvarēja Botass, pirmo pozīciju noturot no sākuma līdz beigām. Pamatīga cīņa par pārējām vietām uz goda pjedestāla - Hamiltons, neatļauti izstumjot no trases Aleksu Albonu, saņēma piecu sekunžu sodu, kas viņu beigās atbīdīja uz ceturto vietu. Līdz ar to pie otrās vietas tika Šarls Leklērs, bet pirmais goda pjedestāls karjerā trešo vietu ieguvušajam Lendo Norisam.