Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons brīdina "Red Bull" nespēlēt ar viņu psiholoģiskās spēlītes

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons brīdina "Red Bull" nespēlēt ar viņu psiholoģiskās spēlītes
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons brīdinājis "Red Bull" komandu neizmantot psiholoģisku ietekmēšanu pret viņu, jo sportists nebaidās atzīt, ka šajā ziņā ir ļoti noturīgs, un tas uz viņu neiedarbosies.

Neilgi pirms sezonas pirmā posma "Red Bull" komanda iesniedza protestu pret "Mercedes" lietoto stūres iekārtas jauno risinājumu DAS ("dual axis steering"), tomēr tehniskie tiesneši to noraidīja.

Vēlāk, īsi pirms sacensību starta "Red Bull" prezentēja Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) pierādījumus, ka Hamiltons kvalifikācijā pārkāpis noteikumus, kas jāievēro dzelteno karogu zonā. Rezultātā 40 minūtes pirms sacīkstēm brits saņēma trīs starta vietu sodu.

Austrijas "Grand Prix" laikā Hamiltons piedzīvoja sadursmi ar "Red Bull" pilotu Aleksu Albonu, kā rezultātā seškārtējais pasaules čempions tika pie piecu sekunžu soda, bet finišā tika klasificēts kā ceturtais. Konkurējošās komandas boss Kristians Horners pēc tam intervijās kritizēja 35 gadus veco sportistu, sakot, ka Hamiltonam jāmaina sava pieeja braukšanai.

Hamiltonam tagad uzdots jautājums, vai "Red Bull" viņaprāt necenšas izmantot psiholoģiskās spēlītes, lai ietekmētu viņu un uzveiktu šī gada čempionātā.

"Es nevaru atbildēt par viņu izdarībām," sacīja Hamiltons. "Viņi laikam mani vēl īsti labi nepazīst un nezina, ka uz mani šādas psiholoģiskās spēles neiedarbojas. Ceru, ka viņi galu galā to vienreiz iemācīsies."

Savā ziņā tomēr Hamiltona lielākais bieds šosezon ir viņa komandas biedrs Valteri Botass, kurš arī kļuva par pirmā posma uzvarētāju. Arī "Mercedes" boss Toto Volfs neslēpj, ka somu pilots ar katru gadu kļūst arvien spēcīgāks.

"Ik gadu sezonas sākumā ir runas par to, ka Valteri ir mainījies, ka esam redzējuši viņa versiju 2.0 vai 3.0, un tas tiešām ir iespaidīgi, kā viņš stabili progresē," saka Volfs. "Runājot par Lūisu, viņš katru gadu kļūst par arvien nobriedušāku personību un profesionāli, stabili uzlabojot savas spējas. Un tas pats notiek ar Valteri."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...
grandpx.news

     [+] [-]

, 2020-07-12 10:47, pirms 4 gadiem
Vienā no Drive to survive sērijām Horners jau minēja, ka Hamiltona uzveikšanai Red Bull būs jāpielieto dažādi psiholoģiski gājieni.

     [+] [-]

, 2020-07-12 10:55, pirms 4 gadiem
Black Lives Matter 😂

     [+] [-]

, 2020-07-12 14:12, pirms 4 gadiem
Ja jau tiešām būtu psiholoģiski stiprs, tad šādi nečīkstētu. Vispār neliktos ne zinis, un mierīgi darītu savu darbu.