Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Ja Hamiltona vietā izsistu Botasu, sods Raikonenam būtu mazāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Ja Hamiltona vietā izsistu Botasu, sods Raikonenam būtu mazāks"
Žaks Vilnēvs
Foto: AFP/Scanpix

1997. gada čempions Žaks Vilnēvs kritiski izteicies par sodu sistēmu "Formulā 1", apgalvojot, ka tiesneši soda mērus izvēlas neizprotami, dažkārt par līdzīgiem pārkāpumiem pilotus sodot dažādi.

Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņā desmit sekunžu sodu saņēma "Ferrari" pilots Kimi Raikonens, kurš uztriecās virsū Lūisa Hamiltona "Mercedes" formulai, liekot F1 titula pretendentam tobrīd atkrist uz 18. pozīciju. Vilnēvs ir pārliecināts, ka sods būtu citāds, ja Hamiltona vietā būtu bijis otrs "Mercedes" pārstāvis Valteri Botass.

"Es nesaprotu, kāpēc viņam piesprieda desmit sekundes, jo citreiz tiek piespriestas piecas, bet citās reizēs vispār nekas," saka Vilnēvs. "Tas ir nepareizi. Šīs ir autosacīkstes. Man nepatīk, ka tajās tiek piespriesti sodi. Jāsoda būtu par netīru vai stulbu braukšanu, kas ir pavisam cita lieta. Šajā gadījumā viņi nosprieda tā, jo tika izsists Lūiss. Viņš cīnās par titulu, un viņi izdomāja, ka tas ir desmit sekundes vērts sods. Ja tiktu izsists Botass, tās būtu piecas sekundes, tur tā lieta."

Vilnēvs atgādina par Raikonena un "Red Bull" pilota Maksa Verstapena sadursmi Austrijas posmā, kad sods nevienam netika piešķirts.

"Austrijā bija gadījums, kad Verstapens uztriecās Kimi," atceras Vilnēvs. "Kāpēc toreiz neviens netika sodīts? Tāpēc, ka Kimi neizbrauca no trases. Vai tādā gadījumā, ja viņš būtu izlidojis ārpus trases, būtu sods? Tas viss nav pareizi. Svarīgi ir tas, par kādu rīcību tiek piespriests sods, nevis par sekām, ko tā radījusi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 20:02, pirms 6 gadiem
Tā gan ir, tiesneši pārāk skatās uz to kas notika ar otru pilotu. Sodus jau vajag, bet tiem ir jābūt visiem skaidriem un konstantiem. Un tas ka pie mazākā kontakte vēl sākas čīkstēšana pa radio ar sviests. Nedod dievs vēl sāks simulēt, kā kontakts raus no trases ara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-12 00:39, pirms 6 gadiem
Vilnēvam šoreiz pilnīgi piekrītu. Nav godīgi, ja ļoti līdzīgi gadījumi tiek traktēti dažādi un būtībā par analogām situācijām tiek piešķirti (vai vispār nepiešķirti) dažādi sodi. Tā bija vnk sacīkšu sadursme, neviens tur speciāli otru nesita ārā. Tāpat kā nesen ar Fetelu un Botasu. Tikai tur nezin kāpēc bija tikai 5 sekundes,, kaut gan Botass cieta daudz vairāk nekā Hamiltons šoreiz. Ja līderi ir neaizskaramie, kas tās par sacīkstēm?! Noteikumiem arī realitātē jābūt vienādiem pret visiem.