Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Nākotnē F1 čempionātā arī komandas ar vienu vai trīs mašīnām?

Nākotnē F1 čempionātā arī komandas ar vienu vai trīs mašīnām?
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Jau pavisam drīz "Formula 1" vadība gatavojas apsvērt jautājumu par to, vai nevajadzētu atļaut komandām nākotnē sacensībās startēt ar vienu vai trim mašīnām, apstiprinājis čempionāta tehniskās nodaļas direktors Pets Saimondss.

Jau ilgu laiku ir obligāta prasība, ka katrai komandai F1 sacīkstēs jābūt pa divām mašīnām. Trīs spēkrati ir aizliegti, bet startēt ar vienu auto drīkst tikai izņēmuma gadījumos, piemēram, kad viens no pilotiem guvis savainojumu.

"Līdz šim šis jautājums nebija mūsu dienaskārtībā," sacīja Saimondss. "Tomēr tā ir laba ideja un nākamajā sanāksmē mēs to, iespējams, apspriedīsim."

Saimondss, kurš F1 menedžmentam pievienojās pēc tam, kad čempionātu pārņēma "Liberty Media", atklāj, ka ir vēlme panākt, lai sacīkstēs startētu vairāk par 20 mašīnām.

"Esam diskutējuši par to, kāds būtu ideālais mašīnu skaits sacensībās," viņš saka. "Līdz šim tas gan vairāk bijis runājot kontekstā par to, vai būtu nepieciešams pieaicināt čempionātā vēl kādas komandas."

F1 vēsturē ir bijis daudz gadījumu, kad viena komanda sacensībās startē ar vairāk nekā divām mašīnām. Pēdējo reizi tas notika sen - 1985. gadā, kad uz Vācijas "Grand Prix" izcīņu "Renault" vienība papildus pilotiem Derekam Vorikam un Patrikam Tambejam startam bija pieteikusi arī autosportistu Fransuā Hesno.

Izmantotie resursi:
Google

Vai vajadzētu atļaut F1 komandām startēt ar vienu vai trim mašīnām?

  • 56

  • 6



Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.