Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso atgriezīsies "Renault" komandā?

Alonso atgriezīsies "Renault" komandā?
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Ja Fernando Alonso izlems turpināt karjeru "Formula 1" pasaules čempionātā, iespējams, jau nākamgad viņš atgriezīsies "Renault" komandā, kuras sastāvā 2005. un 2006. gadā kļuva par F1 čempionu.

"Mēs nekur nesteidzamies un tāpat jāskatās, kādus blakusefektus atstās "Red Bull" lēmums mainīt dzinēju piegādātāju," izteicies "Renault" komandas boss Sirils Abitebouls. "Kopumā varu teikt, ka tie piloti, ar ko strādājam, savu darbu dara labi un mēs gribētu viņus paturēt."

Abitebouls gan atzīst, ka, mašīnai kļūstot arvien ātrākai, no pilotiem gaida īpašu motivāciju startēt tieši "Renault" komandā. Iespējams, šāda motivācija varētu būt tagadējam "McLaren" pilotam Fernando Alonso, kurš jau ilgāku laiku prāto, ko darīt nākamgad.

Abitebouls intervijā spāņu izdevumam "Marca" atzīst, ka Alonso patiešām ir kandidāts, sevišķi ņemot vērā, ka nav skaidrības par no "Red Bull" īrētā sportista Karlosa Sainsa palikšanu sastāvā. Tajā pašā laikā "Renault" pavisam noteikti vēlas sadarbību ilgtermiņā.

"Es negribētu saasināt šīs baumas," runājot par Alonso iespējamo atgriešanos "Renault" sastāvā, sacīja Abitebouls. "Domāju, ka Fernando vispirms pašam jāizlemj, ko viņš vēlas darīt - braukt "Formulā 1" vai tomēr nē. Mēs ļoti cienām viņu, bet gribam pilotus, kas būtu gatavi braukt komandā ilgtermiņā. Mēs noteikti varētu panākt vienošanos ar Alonso, bet negribam slēgt līgumu uz vienu gadu."

Alonso šobrīd ir 36 gadi un, bez šaubām, viņa F1 karjera tuvojas noslēgumam.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.