Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Gaidīju, ka mašīna var apstāties jebkurā aplī"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Gaidīju, ka mašīna var apstāties jebkurā aplī"
Foto: AFP/Scanpix

Guvis piekto vietu Kanādas posmā un zaudējis līderpozīciju F1 pasaules čempionāta kopvērtējumā, britu pilots Lūiss Hamiltons atzīst, ka priecājas par sasniegto finišu, jo mašīna sacīkšu laikā pārkarsa un varēja neizturēt pilnu distanci.

Hamiltons Monreālā aizvadīja savas līdz šim sliktākās sacīkstes 2018. gada sezonā, startējot ceturtais, bet finišējot piektajā vietā. Lai gan zaudēta vadība kopvērtējumā, sportists atzīst, ka priecājas par izcīnītajiem desmit punktiem, jo nebija tālu no izstāšanās.

"Esmu ārkārtīgi pateicīgs, ka izdevās finišēt," saka "Mercedes" komandas pārstāvis. "Jau sākumā mašīnai sāka zust jauda. Dzinējā temperatūra bija pārāk augsta un nespēju to samazināt. Man šķita, ka motors pārstās darboties un katrā aplī gaidīju, ka jauda pazudīs pavisam. Tā turpināja kristies. Varēju zaudēt daudz vairāk punktus."

Lai gan pitsopa laikā Hamiltonam garām tika "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo, komandas mehāniķiem izdevās kļūmi ar dzesēšanu novērst, līdz ar to čempions varēja sasniegt finišu.

Kā zināms, komanda šajā posmā izmantoja motoru, kura resurss jau tuvojās izskaņai un tikai uz nākamajām sacensībām plāno lietot jauno, uzlaboto jaudas agregātu. Tikmēr sportists ir neapmierināts ar to, ka vienas sezonas laikā ļauts izmantot tikai trīs motoru komplektus.

"Es ceru, ka nākamgad viņi neizdomās atļaut tikai divus dzinējus uz sezonu, jo tas jau paliek smieklīgi," savu nostāju neslēpj Hamiltons. "Ir daudz interesantāk, ja pieejams vairāk motoru. Neviens negribēs skatīties tādu pasaules čempionātu, kur visu nosaka izturība. Cilvēki grib redzēt reālo sniegumu, līdz ar to, manā uztverē, čempionāts šajā ziņā iet nepareizā virzienā."

Izmantotie resursi:
planetf1.com