Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Braukšana F1 sacīkstēs kļuvusi par manu hobiju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Braukšana F1 sacīkstēs kļuvusi par manu hobiju"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Pēc pievienošanās "Alfa Romeo Racing" komandai, 2007. gada pasaules čempions Kimi Raikonens atzīst, ka šobrīd startēšana "Formula 1" sacīkstēs kļuvusi par viņa hobiju. Tikmēr uz sacensībām Ķīnā, kas notiks šīs nedēļas nogalē, komanda sagatavojusi uzlabojumus mašīnai.

Raikonenam šoruden apritēs 40 gadi, bet šonedēļ viņš aizvadīs savas jau 297. sacensības čempionātā. Ja iepriekš "Ferrari" komandā no sportista gaidīja uzvaras un cīņu par titulu, tagad "Alfa Romeo" sastāvā soms jūtas daudz mierīgāk.

"Man nav jādara nekas īpašs, lai sevi motivētu," atzīst veterāns. "Pēdējā laikā tas vairāk kļuvis par manu hobiju nekā jebko citu, un varbūt tieši tāpēc man atkal ir interesanti startēt sacīkstēs. Es vienkārši daru, ko varu. Kad sapratīšu, ka paveiktais nav tas, ko no sevis sagaidu, mēģināšu atrast jaunu hobiju."

Šobrīd Raikonens ir pieredzējušākais no F1 pilotiem, turklāt, ņemot vērā, ka viņam ir līgums arī uz 2020. gada sezonu, sportists visticamāk sasniegs kādu zīmīgu rekordu - būs aizvadījis vairāk sacensības nekā jebkurš cits braucējs pasaules čempionāta vēsturē. Šobrīd ar 322 startiem rekords pieder Rubensam Barikello, bet priekšā vēl ir arī Fernando Alonso (311), kā arī Mihaels Šūmahers un Džensons Batons (306). Pastāv gan iespēja, ka Alonso nākamgad atgriezīsies F1.

"Es nekad neesmu mērķējis uz kaut kādiem skaitļiem," faktu par iespējamo rekordu komentē Raikonens. "Man nav svarīgi, vai skaitlis ir 20 vai 20000, tam nav nozīmes. Ja kādā brīdī man pārstās tā šķist, es pārstāšu startēt sacensībās."

Sezonas sākums Raikonenam jaunajā komandā izvērsies gluži labs, jo viņš izcīnījis astoto un septīto vietu, kas Konstruktoru kausā "Alfa Romeo" ļauj ieņemt augsto ceturto pozīciju. Lai uzlabotu izredzes palikt tikpat augstu, uz šīs nedēļas nogalē plānotajām sacīkstēm Šanhajas trasē mašīnai sagatavots jauns aizmugurējais antispārns, kam būtu jāuzlabo formulas aizmugures uzvedība, kā arī jāpalielina piespiedējspēks, ko varētu veiksmīgāk pielietot, braucot ar cietākā sastāva riepām.

Izmantotie resursi:
The Straits Times - Breaking News, Lifestyle &...