Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2020. gadā atkal plāno mainīt F1 kvalifikācijas formātu

Juris Grīns
Juris Grīns

2020. gadā atkal plāno mainīt F1 kvalifikācijas formātu
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Šobrīd F1 Stratēģijas grupa izskata plānu par iespējamo kvalifikācijas formāta maiņu jau uz nākamo sezonu un tiek ziņots, ka pārmaiņas visticamāk patiešām tiks ieviestas. Ja tā, turpmāk kvalifikācija sastāvēs jau no četrām sesijām.

Kvalifikācijas formāta maiņa ir viena no lietām, kas tiek izskatīta paralēli plānam no 2021. gada ieviest būtiskas izmaiņas F1 tehniskajos noteikumos. Nesen notikušajā Stratēģijas grupas sēdē šis jautājums ticis plaši izdiskutēts, taču par to vēl nav izdevies vienoties, lai gan tas visticamāk notiks.

Ja formāts stāsies spēkā, pirmajā, otrajā un trešajā kvalifikācijā no 2020. gada sezonas tiks atsijātas četras lēnākās mašīnas, bet astoņas ātrākās cīņu par "pole position" turpinās noslēdzošajā, ceturtajā sesijā.

Mērķis ir panākt lielāku intrigu, jo šāds formāts liktu vadošajiem pilotiem aizvadīt trīs perfektas sesijas, lai nodrošinātu iespēju cīnīties par pirmo starta vietu, kamēr šobrīd ātrākās komandas otrajā kvalifikācijā nereti pat izmanto sacīkšu riepas, lai tiktu līdz izšķirošajai kārtai, jo, ņemot vērā tehnikas ātruma pārsvaru, īpaši cīnīties nav nepieciešams.

Komandas šobrīd strādā savos simulatoros un pēta, kā realitātē šāda kvalifikācija strādātu un, vai dotu kādu labumu. Iegūtie dati savukārt tiks izmantoti, kad notiks nākamā oficiālā diskusija par šo tēmu.

"F1 daudz ko pēta savu līdzjutēju sakarā un šī ir tā lieta, kas, pēc viņu domām, faniem varētu patikt," vēl pirms došanās aizsaulē skaidroja F1 sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings. "Sesijas būtu īsākas, būtu īsāks pārtraukums starp tām. Man pašam šķiet, ka tā ir diezgan jauka ideja, bet lēmumus pieņem citi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-04-11 15:55, pirms 5 gadiem
Saprotama vēlme satuvināt peletonu, bet māc šaubas vai mākslīgi radīta intriga ir labākā izvēle, cerot, ka kāds no top 6 aizkavēsies kādā no kvalifikācijas kārtām, kur pēc jaunā plāna praktiski vairs nepietiks laika 2 izbraukšanām trasēm, ja vien īsākās trasēs nemainīs riepas turpat boksu celiņā bez ieripošanas boksos.

     [+] [-]

, 2019-04-11 23:08, pirms 5 gadiem
Tapēc man patīk MotoGP.... tur pat kvalifikācija ir kā gonka

būtu uztaisījuši kko līdzīgu... labakie 10 uzreiz piedalaas otrajaa kartaa parejie cinaas par vrl 2 vietaam otrajaa kvalifikaacijaa... vai kkads dalijums uz trijaam kaartaam... bet sitaa tupaa cereesana ka varbuut kadam kkas sapliist un tad nu buus baigi interesanti....