Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" tuvojas līgumam ar dzinēju piegādātāju "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" tuvojas līgumam ar dzinēju piegādātāju "Honda"
Foto: REUTERS/Scanpix

Pēc tam, kad "Toro Rosso" komandai izdevies pārsteigt ar sniegumu F1 čempionāta pirmajos posmos, tās dzinēju piegādātājam "Honda" ir arvien lielākas iespējas paplašināt sadarbību, kļūstot par partneri arī "Red Bull" vienībai.

"Toro Rosso" pilots Pjērs Gaslī posmā Bahreinā startēja piektais, bet finišēja ceturtais, kas lielā mērā gan izdevās, jo izstājās abi "Red Bull" piloti. Daniela Rikjardo gadījumā vainojama bija kļūme "Renault" motora enerģijas rezervuārā.

Spekulācijas, ka nākamgad "Red Bull" komanda "Renault" vietā startēs ar "Honda" dzinējiem pieņemas spēkā. "Renault" puse noteikusi, ka maijs vai jūnijs ir galējais termiņš, līdz kuram "Red Bull" jāizlemj, ar kuru rūpnīcu 2019. gadā sadarboties.

"Viņi uzlabo savas iespējas "Red Bull" acīs izskatīties saistoši," atzīst Rikjardo. "Šobrīd gan man ar to nav nekāda sakara, tādā ziņā, ka man ar komandu nav līguma uz nākamo gadu. Tomēr mēs, piloti, šajās pārrunās ar dzinēju piegādātājiem jebkurā gadījumā netiekam iesaistīti. Zinu, ka nākamgad komandā varētu būt pārmaiņas. "Honda" rūpnīcai tas būtu foršs pavērsiens. Pēdējos gados viņi ir daudz investējuši, bet tas nenostrādāja sadarbībā ar "McLaren". Ir forši, ka "Toro Rosso" ar šiem motoriem rāda labu sniegumu."

Arī "Red Bull" konsultants Helmuts Marko necenšas slēpt, ka sadarbība ar "Honda" ir ļoti iespējama.

"Kad izlēmām sadarboties ar "Honda" "Toro Rosso" projektā, jau tobrīd zinājām, ka viņi spēs piedāvāt konkurētspējīgus motorus, jo viņi mums parādīja, ko plāno darīt," stāsta Marko. "Īstajā brīdī mēs pieņemsim lēmumu. Šobrīd vēl jāpaskatās uz visu kopumā. Pašlaik viss iet pareizajā virzienā un jūs, žurnālisti, zināt, ka mēs esam drosmīga komanda."

"Red Bull" vadība lēmumu bija cerējusi pieņemt vasaras otrajā pusē, tomēr "Renault" noliktais termiņš varētu spiest to izdarīt ātrāk.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...