Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltonam ir problēmas komunikācijā ar komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltonam ir problēmas komunikācijā ar komandu
Lūiss Hamiltons
Foto: PIXATHLON/SIPA/Scanpix

Pēc divām salīdzinoši viduvējām sacīkstēm, Lūiss Hamiltons atzinis, ka pastāv problēmas ar komunikāciju "Mercedes" komandā.

Austrālijā Hamiltons zaudēja iespēju uzvarēt, kad nepareizi tika aprēķināts, cik liels atstatums viņam jāietur līdz Sebastianam Fetelam drošības mašīnas perioda laikā, kamēr Bahreinā sportistam trūcis informācijas par trasē notiekošo un "Ferrari" komandas stratēģiju.

Hamiltons esot ticis informēts, ka "Ferrari" piloti pavisam noteikti veiks divus pitstopus, līdz ar to sacīkšu sākumā braucis pastiprināti taupot riepas. Vēlāk izrādījās, ka vadībā esošais Fetelam boksos otro reizi nedosies, bet tobrīd jau bija par vēlu kaut ko likt pretī. Komanda šajā ziņā ar informāciju neesot bijusi uzdevumu augstumos.

"Sacīkšu pirmajā daļā bija grūti saprast, cik lielu slodzi drīkstu izdarīt uz riepām, jo vienubrīd sapratu, ka "Ferrari" veiks divus pitstopus un nevarēs aizbraukt līdz finišam ar vienu riepu nomaiņu," skaidro Hamiltons. "Līdz ar to man bija jātaupa riepas, jo, ja sacīkšu beigās kāds no viņiem mani noķertu, būtu jābūt spējīgam aizstāvēties. Pretējā gadījumā, ja es zinātu, ka viņi veiks vienu pitstopu, man būtu bijis jāķer viņi, kamēr manas riepas vēl ir labas, jācenšas iespējami vairāk samazināt viņu pārsvars un jāizmanto tam visas savas spējas."

Tāpat Hamiltons atklāj, ka bijušas problēmas ar viņa mikrofonu, līdz ar to komanda neesot viņu spējusi pilnvērtīgi saklausīt: "Man nebija daudz informācijas, līdz ar to trasē es biju kā vīrs uz vientuļas salas. Ir lietas, pie kā mums šajā ziņā būtu jāstrādā. Radio pilnvērtīgi nedarbojās un notikumu karstumā ir grūti saprast, kādu informāciju būtu jādod. Viņi mani nespēja sadzirdēt. Es viņus dzirdēju, bet viņi visu laiku atbildēja, ka nedzird mani. Tomēr, ja runā pa radio, kad jābrauc līkumā, tas novērš uzmanību no ideālās trajektorijas."

Hamiltons atzīst, ka ir problēmas komunikācijā, kas jāatrisina. Viņš sūdzas, ka komanda sacīkšu laikā nereti sniedz par daudz informācijas.

"Mēs apsēdīsimies un izrunāsim pēdējās sacīkstēs notikušo," saka Hamiltons. "Katram pilotam patīk citāda veida komunikācija. Man nav nepieciešama tonna ar to, bet ir reizes, kad vajag vairāk. Negribu, lai viņi ar mani runā visu laiku, kad man tas nav vajadzīgs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 11:27, pirms 6 gadiem
ja nebūtu bijis Kimi misēklis boksos , stabili Fetels ar būtu vēl vienu reizi braucis boksos.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 11:47, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: ja nebūtu bijis Kimi misēklis boksos , stabili Fetels ar būtu vēl vienu reizi braucis boksos.
Pierītu - brauktu Kimi dzītu meršus ar mīkstākajām riepām un Fetels, visticamāk, arī apļus 20 pirms beigām pārietu uz supersoftiem. Lai arī esmu Ferrari kepka un Kimi fans, Kimi izstāšanās mani sarūgtināja dēļ tā, ka priekšējo braucēju temps pēc tam (relatīvi) samazinājās un cīņas sacīkšu beigās izpalika.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-11 11:48, pirms 6 gadiem
Šitam pajolim sen jau ir problēmas komunikācijā ar savu pauri.

     [+] [-]

, 2018-04-11 15:01, pirms 6 gadiem
Lai izbeigtu problēmas ar mikrofoniem, aizliedzam tos pilnībā- katrs pilots būs vienādos apstākļos!!!

     [+] [-]

, 2018-04-11 17:04, pirms 6 gadiem
Pēc nosaukuma var saprast ko citu. Ka nejēdz atrast kopīgu valodu. Pareizāk būt ielikt terminu tehniskas problēmas sazināties ar komandu