Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Renault" testpilote Karmena Horda: "Es pat nezinu, kas tas Sorensens tāds ir"

"Renault" testpilote Karmena Horda: "Es pat nezinu, kas tas Sorensens tāds ir"
Karmena Horda
Foto: Lotus F1 Team

Nesen rakstījām par dāņu autosportistu Marko Sorensenu, kurš mazliet skarbi izteicās par spānieti Karmenu Hordu, sakot, ka viņa F1 simulatorā bijusi 12 sekundes lēnāka par viņu, tomēr tikusi pie jauna līguma ar "Renault" komandu tikai un vienīgi tāpēc, ka spējusi par to labi samaksāt. Horda tagad publiski paudusi savu viedokli par situāciju, pagriežot visu gluži citā gaismā.

Sorensens, tāpat kā Horda, bija iekļauts "Lotus" komandas (tagadējā "Renault" vienība) attīstības braucēju komandā. Sorensens nesen intervijā dāņu laikrakstam "Ekstra Bladet" paziņoja, ka pats nolēmis komandu pamest, jo saniknojies par to, ka simulatorā daudz lēnākajai Hordai pirmajai piedāvāts turpināt sadarbību.

"Es nesaprotu viņa sacīto, jo pati nekad viņu komandā netiku redzējusi," spāņu izdevumam "Marca" stāsta Karmena Horda. "Simulatorā trenējos kopā ar oficiālajiem pilotiem Grožānu un Maldonadu, kā arī testpilotu Palmeru. Daudzreiz biju mazāk nekā 1 sekundi lēnāka par viņiem, tāpēc nezinu, par kādiem rezultātiem viņš runā."

Atbildot uz Sorensena apgalvojumu, ka Hordas dēļ dānis aizgājis no Formulas 1, spāniete saka: "Es neesmu ieņēmusi neviena cita vietu. Es daru savu darbu un "Renault" komanda bija tā, kas izvēlējās mani, nevis viņu, tāpat kā mēdz būt ar daudziem citiem. Runājot par tām 12 sekundēm, ikvien, kurš pazīst mašīnas, simulatorā neatpaliktu tik daudz. Iedomājieties, ja vēl tas ir profesionāls pilots!"

Horda turpina: "Ja godīgi, es pat nezinu, kas viņš tāds ir. Nekad viņu Enstounā neesmu redzējusi un vismaz pagājušajā gadā viņš nebija mūsu komandā. Es biju sekundi lēnāka par Grožānu un, ja kāds būtu bijis 11 sekundes ātrāks par viņu, jebkura komanda Formulā 1 būtu viņu gribējusi iegūt sev. Es ieteiktu viņam koncentrēties uz savu karjeru - nav pareizi atsaukties uz citiem, piemēram, mani, lai parādītu savus sasniegumus."

Dzirdot šos Hordas apgalvojumus, ar Sorensenu sazinājās dāņu avīze BT. Sportista komentārs nebija garš: "Ja Karmena Horda jūt, ka ir pietiekami ātra, lai būtu Formulā 1, tad novēlu šim čempionātam ilgu mūžu. Jums atliek tikai paskatīties uz viņas rezultātiem. Labi, ka cilvēkam reizēm tomēr ir saprašana par to, kuram ir talants, kā arī, kuram tā nav."

Lai gan Horda formulu sacensībās startējusi kopš 2005. gada, viņai nav izdevies gūt nevienu uzvaru. Trīs sezonas (2012-14) pavadot GP3 čempionātā, kopvērtējumā spāniete izcīnīja 28., 30. un 29. vietu, negūstot nevienu punktu. Neskatoties uz to, kopš 2015. gada viņa ir "Lotus" (tagad "Renault") pilotu attīstības programmas dalībniece.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com


, 2016-02-11 14:21, pirms 8 gadiem
Tak tā horda tur smukumam paņemta, kāds no viņas testpilots?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-11 19:22, pirms 8 gadiem
Smuks skuķis bet viņa autosportā nav vajadzīga
, 2016-02-11 23:20, pirms 8 gadiem
priekš pirts meitene ir laba, es Renault vietā arī viņu izvēlētos....
, 2016-02-12 11:16, pirms 8 gadiem
divi odi sakāvās
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.