Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" ar radikālu F1 modeli gatavi sakaut "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" ar radikālu F1 modeli gatavi sakaut "Mercedes"
"Ferrari" 2015. un 2016. gada F1 modeļi
Foto: Giorgio Piola

Pēdējās dienās pieejamā informācija liecina, ka "Ferrari" komanda ir izstrādājusi radikālu F1 sacīkšu auto, ar ko cer sakaut savus spēcīgākos konkurentus "Mercedes". Turklāt arī vācieši jau izteikuši bažas, vai viņiem arī šogad izdosies dominēt Formulā 1.

F1 čempionāta oficiālā portāla "formula1.com" tehniskais ilustrators Džordžio Piola vēsta, ka 2016. gada "Ferrari" modelim būs jauna priekšējā "pushrod" tipa piekare, īsāks purngals (kaut kas starp "Mercedes" un "Toro Rosso" 2015. gada piemēra), zemāk novietoti sānu pontoni, šaurāka virsbūves aizmugures daļa un šaurāka izmēra ātrumkārba.

Tomēr pats būtiskākais esot ievērojami uzlabotais "Ferrari" V6 turbo motors.

"Neviens šeit vairs neuzskata, ka mēs uzvarēsim," intervijā BBC atzinis "Mercedes" dzinēju nodaļas vadītājs Endijs Kauvels. "Visi šeit domā, ka mūs uzveiks "Ferrari", turklāt arī "Honda" ir liels drauds."

Ņemot vērā, ka "Mercedes" komandas piloti pagājušajā sezonā uzvarēja 16 sacīkstēs no 19, kamēr "Ferrari" triumfēja vien trijās, šādiem apgalvojumiem būtu jābūt vērā ņemamam pamatam. Dažādos preses izdevumos, kā arī publikācijās internetā arvien vairāk parādās informācija, ka šoziem "Ferrari" tehniskais personāls pastrādājis īpaši labi.

Konkurentiem vienam par otru Formulā 1 zināms visai daudz. Kauvels uzskata, ka arī "Honda" motori, kā jau iepriekš tika spekulēts, šogad būs nesalīdzināmi jaudīgāki nekā 2015. gadā.

"Viņi ātri ienāca čempionātā un mācās visu acu priekšā, taču viņiem ir milzīgas ambīcijas, turklāt tādas tās ir arī "McLaren" komandai," viņš saka. "Mēs zinām, kā tieši "McLaren" strādā ar saviem datiem, tāpēc zinām, ka ziemas laikā būs ieguvuši ļoti, ļoti daudz."

Tiesa, arī "Mercedes" savu jaudas agregātu izdevies uzlabot. Klīst informācija, ka 2016. gada motorā izdevies atklāt veidu, kā ar esošo degvielas patēriņu ievērojami palielināt iegūstamās jaudas apjomu. Tiesa, neskatoties uz to, noskaņojums "Mercedes" iekšienē ir satraukuma pilns. Vai tam ir iemesls, redzēsim jau pavisam drīz.

Izmantotie resursi:
Formula 1®
The Straits Times - Breaking News, Lifestyle &...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 13:06, pirms 8 gadiem
Lasu un priecājos!
Jācer, ka tas nav kaut kāds uzpūsts burbulis un komandas tiešām ielikušas. Būtu skaisti, ja konstruktoru titulu paņemtu Ferrari, atstājot aiz muguras Mercedes. Šogad var visai daudz gaidīt arī no Manor un Honda, iespējams, varam sagaidīt interesantāko sezonu pēdējo 10 gadu laikā

     [+] [-]

, 2016-02-12 20:37, pirms 8 gadiem
Go FERRARI Go

     [+] [-]

, 2016-02-16 20:38, pirms 8 gadiem
Pfff... tukšas runas. It kā merši neko nedara un neattīstās tālāk.