Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" F1 komanda atlaiž vadītāju, vietā nāks "MotoGP" čempionvienības boss

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" F1 komanda atlaiž vadītāju, vietā nāks "MotoGP" čempionvienības boss
Davide Brivio. Foto: motogp.com

2021. gada "Formula 1" sezonā "Alpine" komandas vadītājs būs Davide Brivio, kurš pērn šādus pienākumus pildīja "MotoGP" čempionvienībā "Suzuki".

Sākotnēji pagājušajā nedēļā parādījās neoficiāla informācija par Brivio turpmākajiem plāniem, bet tagad "Suzuki" vienība jau oficiāli paziņojusi, ka līdzšinējais vadītājs savu pienākumu pildīšanu šogad neturpinās, tāpat "Alpine" paziņojusi, ka komandas vadītājs vairs nebūs Sirils Abitebūls. Tagad vien atliek gaidīt oficiālo paziņojumu no "Alpine" vienības, kas līdz šim F1 pasaules čempionātā bija zināma kā "Renault" rūpnīcas komanda.

"MotoGP" čempionātā Brivio ieguvis ļoti labu reputāciju. Pērn viņš palīdzēja "Suzuki" aizcīnīties līdz uzvarai ražotāju ieskaitē, kamēr Žoans Mirs sasniedza čempiona titulu braucēju vērtējumā, bet otrs komandas sportists Alekss Rinss izcīnīja trešo vietu. Pirms tam Brivio vadībā ne reizi vien titulus izcīnījusi "Yamaha" rūpnīcas komanda.

"Pēkšņi pie manis profesionālajā jomā atnāca jauns izaicinājums un iespēja, ko izlēmu pieņemt," aiziešanu no "Suzuki" komentē Brivio. "Lēmums bija sarežģīts. Visgrūtākais būs atstāt šo lielisko cilvēku grupu, ar ko strādāju kopš "Suzuki" atgriešanās čempionātā. Grūti atvadīties arī no tiem, kuri pievienojās vēlāk, lai radītu šo lielisko komandu. Lai gan ir skumji, reizē izjūtu lielu motivāciju, pievienojoties jaunajam izaicinājumam."

Brivio uz "Alpine" komandu esot uzaicinājis "Renault" izpilddirektors Luka de Meo, kurš šobrīd strādā pie tā, lai popularizētu vairākus rūpnīcai piederošos zīmolus. De Meo un Brivio ir pazīstami kopš laikiem "Yamaha" komandā, kurā Brivio bija vadītājs no 2002. līdz 2010. gadam. No 2007. līdz 2010. gadam komandu sponsorēja itāļu autoražotājs "Fiat", kurā tobrīd De Meo bija mārketinga nodaļas vadītājs.

"Alpine" komandā šogad startēs Estebans Okons, kā arī divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso, kurš šajās sacīkstēs atgriezīsies pēc divu gadu pārtraukuma.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...