Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Prosts: "Rikjardo palīdzēs "Renault" komandai ātrāk sasniegt uzvaras"

Prosts: "Rikjardo palīdzēs "Renault" komandai ātrāk sasniegt uzvaras"
Alēns Prosts. Foto: Renault F1

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Alēns Prosts uzskata, ka bijušā "Red Bull" pilota Daniela Rikjardo ienākšana "Renault" komandā palīdzēs tai attīstīties vēl straujāk.

Prosts strādā par "Renault" īpašo padomnieku, un uzskata, ka komandai uz gaidāmo sezonu ir ļoti spēcīgs sastāvs. Kā zināms, Rikjardo komandas biedrs būs Niko Hilkenbergs, kamēr līdzšinējais vienības braucējs Karloss Sainss devies uz "McLaren".

"Esam ļoti apmierināti ar saviem pilotiem uz 2019. gadu, tā ir pirmā lieta, ko jāpasaka," izteicies Prosts. "Bijām apmierināti arī ar Karlosu, bet Daniels dos nevis jaunu motivāciju, jo tā mums nav nepieciešama, bet gan palīdzēs komandai kļūt vēl labākai. Viņš piegādās mums jaunu informāciju un ļaus komandai nokļūt citā dimensijā."

Rikjardo jau iepriekš startējis ar "Renault" motoriem, pēdējo piecu sezonu laikā uzvarot septiņās sacīkstēs.

Tikmēr "Renault" komanda par uzvarām pagaidām necīnās, bet pakāpeniski uz šo mērķi iet. Pērn jau tika gūta ceturtā vieta Konstruktoru kausā, bet 2019. gada mērķis ir pietuvoties "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull" vienībām.

"Vasarā mūsu rezultāti nebija tādi, kādus gribējām, bet atguvāmies," saka Prosts. "Ar dzinējiem viss bija labi, bet bija lietas, ko nepaveicām šasijas attīstīšanas lauciņā. Gribējām būt ceturtie un pēc tam tuvoties pirmajam trijniekam, tādēļ nolēmām laikus sākt gatavoties nākamajai sezonai. Patiesībā esam paveikuši visu, ko līdz šim gribējām paveikt. Nākamās sezonas mērķis ir būt vēl tuvāk vadošajām trim komandām."

Prosts gan saprot, ka viss var neiet tik gludi: "Nevar būt tā, ka visu laiku ir tikai augšupejošs progress. Pērn ar dažām sacīkstēm nebijām apmierināti, bet labā lieta ir tā, ka komanda atgriezās tur, kur jābūt. Ir grūti spert nākamo soli. Sevišķi grūti dažkārt ir pieņemt, ka "Ferrari" un "Mercedes" spēj ievērojami uzlabot savu dzinēju veiktspēju. Tādēļ jāiet uz priekšu un, domājot par nākamo sezonu, to aktīvi arī darām."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.