Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dāņu uzņēmēji cenšas sarīkot F1 posmu Kopenhāgenas ielās

Dāņu uzņēmēji cenšas sarīkot F1 posmu Kopenhāgenas ielās
Kopenhāgenas F1 trases plāns

Dāņu miljonārs Larss Seiers Kristensens gatavs investēt prāvus līdzekļus, lai viens no "Formula 1" posmiem notiktu Kopenhāgenā. Uzņēmējs apgalvo, ka nepieciešams ieguldīt kā minimums 40 miljonus eiro, un viņam ir domubiedri šajā projektā.

Tiek ziņots, ka Dānijas galvaspilsētas ielu trasē F1 pasaules čempionāta posms varētu notikt jau 2020. gadā, un uz šādu iespējamību pozitīvi raugās arī F1 vadītājs Šeiss Kerijs.

"Mēs ar entuziasmu izskatām iespēju rīkot sacīkstes Dānijā," saka Kerijs. "Esam daudz runājuši par nepieciešamību rīkot posmus ikoniskās vietās, lai vērstu uz tiem pasaules interesi, un domāju, ka Kopenhāgena atbilst šādai vietai."

Uzņēmēji, kas ieinteresēti šī projekta īstenošanā, aizvien cenšas savākt līdzekļus, kā arī iegūt valsts atbalstu. Viens no šiem uzņēmējiem ir bijušais "Saxo Bank" direktors Larss Seiers Kristensens, kura bagātība tiek lēsta vairāk nekā 375 miljonu eiro apmērā.

Kristensens dāņu laikrakstam "Ekstra Bladet" pauž, ka F1 posma sarīkošanai nepieciešams investēt vismaz 40 miljonus eiro, taču realitātē šī summa varētu sasniegt pat 67 miljonus. Tāpat viņš atklāj, ka līgums par sacensību rīkošanu varētu tikt noslēgts uz 2020. gadu un būtu uz trīs gadu termiņu.

Tāpat F1 īpašniece "Liberty Media" izskata citas potenciālās sacīkšu norises vietas nākotnē - starp tām ir Lasvegasa, Ņujorka, Zandvurta, Buenosairesa un Kjalami.

Izmantotie resursi:
thelocal.dk
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...


, 2018-01-11 20:44, pirms 6 gadiem
Šitā ziņa stabili vismaz 2 mēnešus ir veca
, 2018-01-11 22:46, pirms 6 gadiem
Rūjienā arī varētu.
, 2018-01-12 06:59, pirms 6 gadiem
Tad ko, katrai pilsētai tagad vajadzēs savu f1 posmu?
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.