Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hakinens: "Botass "Mercedes" komandā spētu kļūt par čempionu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hakinens: "Botass "Mercedes" komandā spētu kļūt par čempionu"
Valteri Botass
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Bijušais F1 pilots Mika Hakinens atzīst, ka Valteri Botasam ir labas iespējas kļūt par čempionu, ja "Mercedes" komanda apstiprinās viņu sastāvā uz 2017. gada sezonu. Hakinens šobrīd ietilpst Botasa menedžmenta komandā un labi pārzina notikumus aizkulisēs.

Kā zināms, tieši līdzšinējais "Williams" komandas pārstāvis Botass tiek uzskatīts par pilotu, kurš šogad aizvietos F1 čempionu Niko Rosbergu "Mercedes" sastāvā. Tiesa, komanda aizvien to nav apstiprinājusi.

"No braucēja viedokļa nav labākas situācijas kā tagad, kad komanda tevi vēlas redzēt sastāvā," intervijā somu TV kanālam "MTV3" atzīst Hakinens.

Divkārtējais F1 čempions nenoliedz, ka sarunas starp "Mercedes" un Botasu "neapšaubāmi ir notikušas", tomēr viņš pirms oficiālā paziņojuma nevēlas apstiprināt, ka tieši Botass brauks čempionvienības sastāvā.

"Šo lēmumu nepieņemu es," saka Hakinens. "Es arī nejokošos, apgalvojot, ka viss būs zināms pirms sezonas pirmajām sacīkstēm, jo drīz sāksies testi, līdz ar to jaunumi būs zināmi krietni pirms tam. Neko vairāk nevaru teikt, bet, ja pilotu vēlas nolīgt komanda, kas ir dominējusi Formulā 1 vairākus gadus, tas jebkuram sportistam ir kā sapnis."

Viena daļa cilvēku uzskata, ka Botass nespēs konkurēt ar Lūisu Hamiltonu, bet Hakinens uz šo situāciju raugās pozitīvi: "Kad brauc vadošajā komandā, pilota darba pienākumos ietilpst cīnīšanās par uzvarām un titulu. Bez šaubām, es saskatu Valteri tās īpašības, kas nepieciešamas, lai viņš kļūtu par čempionu."

Izmantotie resursi:
Home - Sports News, Scores, Schedules, Videos...

Vai Botass spētu uzveikt Hamiltonu un kļūt par 2017. gada F1 čempionu?

  • 57

  • 25