Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Varbūt Šūmahers kļūs par F1 uzvarētāju "Mercedes" sastāvā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Varbūt Šūmahers kļūs par F1 uzvarētāju "Mercedes" sastāvā"
Miks Šūmahers. Foto: Prema Powerteam

F1 komandas "Mercedes" vadītājs Toto Volfs atzīst, ka viņu interesē jaunā talanta Mika Šūmahera gaitas, kā arī uzskata viņu par potenciālo nākotnes pasaules čempionu.

Šogad Šūmahers kļuva par Eiropas čempionu "Formulā 3", šajā seriālā aizvadot otro sezonu. Savukārt nesen oficiāli kļuva zināms, ka 2019. gada sezonā vācietis debitēs "Formulā 2", pārstāvot "Prema Racing" vienību.

"Šis ir loģisks solis manās sportista gaitās, jo es gribu turpināt uzlabot savas tehniskās zināšanas un attīstīt braukšanas prasmes," stāsta 19 gadus vecais Miks Šūmahers.

Kopā ar šo komandu Šūmahers ir vairākus gadus un tās rindās braucis gan F4, gan F3 kategorijās. F2 čempionātā "Prema Racing" debitēja vien 2016. gadā, kad tās sastāvā par čempionu kļuva Pjērs Gaslī, savukārt 2017. gadā to atkārtoja Šarls Leklērs. Kā zināms, abi jau brauc F1 pasaules čempionātā, turklāt Gaslī nākamgad pārstāvēs "Red Bull", bet Leklērs būs "Ferrari" pilots.

Kad Šūmahers startēs "Formulā 2", viņu klātienē varēs redzēt un satikt arī F1 komandu vadītāji, jo sacensības notiek tajās pašās trasēs un tajās pašās nedēļas nogalēs.

"Viņš šogad uzvarēja F3 čempionātā ar "Mercedes" dzinēju, bet nav mūsu jauno braucēju attīstības programmā," prāto "Mercedes" komandas boss Toto Volfs. "Tagad viņš brauks F2, bet es esmu drošs, ka viņam ir potenciāls kļūt par F1 uzvarētāju. Varbūt tas notiks kopā ar mums, varbūt nē."

Šūmahers arī atzīst, ka nākamgad viņam būs laba iespēju klātienē pavērot, kā tiek veikts darbs "Formulā 1", arī tādā veidā smeļoties vērtīgu pieredzi nākotnei.

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...