Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 riepām 2019. gadā būs jauni apzīmējumi

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 riepām 2019. gadā būs jauni apzīmējumi
Foto: Pirelli Motorsport

"Pirelli" paziņojusi riepu sastāvus, ar kādiem komandām un pilotiem būs jāstartē pirmajās četrās 2019. gada "Formula 1" sacīkstēs. No nākamā gada arī mainīsies riepu tipu apzīmējumi.

Līdz šim lietoto septiņu riepu apzīmējumu vietā no nākamās sezonas būs pieci - C1, C2, C3, C4 un C5, atkarībā no gumijas cietības. Šobrīd jau zināmas riepas, kas tiks izmantotas pirmajos četros nākamā gada F1 posmos.

Sezonas atklāšanas sacīkstēs Austrālijā, kas gaidāmas 17. martā, komandām būs pieejamas C2, C3 un C4 tipa riepas, kas ir jaunie apzīmējumi vidējā, mīkstā un ultramīkstā sastāva riepām. Savukārt nedēļu vēlāk gaidāmajās sacensībās Bahreinā būs jālieto trīs cietākās pieejamās riepas - C1, C2 un C3.

Tikmēr trešajā posmā Ķīnā, kur tiks aizvadītas 1000. sacensības F1 pasaules čempionāta vēsturē, kā arī pēc tam sekojošajā "Grand Prix" izcīņā Azerbaidžānā atkal būs jāatgriežas pie jau Melburnas trasē izmantotajiem riepu tipiem C2, C3 un C4.

Tiek ziņots, ka izvēlētas cietāka sastāva riepas, nekā būtu iespējams, jo "Pirelli" vēlas redzēt vairāk sacīkstes ar viena pitstopa stratēģiju, dodot iespēju pilotiem cīņā tās mazāk taupīt un vairāk iesaistīties atklātās divkaujās.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News