Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Hamiltons jauc sportu ar politiku, un tas ir bīstami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Hamiltons jauc sportu ar politiku, un tas ir bīstami"
Lūiss Hamiltons. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais "Formula 1" pilots Ralfs Šūmahers uzskata, ka čempionātam nenāk par labu Lūisa Hamiltona politiskās aktivitātes. Tāpat viņš domā, ka "Mercedes" vairs nevar piedāvāt savam pilotam tik lielu atalgojumu, kas esot viens no iemesliem, kāpēc Hamiltons kavējas pagarināt kontraktu.

Hamiltons jo īpaši šogad izcēlies ar saviem politiskajiem uzskatiem, tostarp bija līderis "Black Lives Matter" kustībai, visiem centieniem mēģinot iesaistīt tajā arī pārējos F1 pilotus.

"Viņam šīs vērtības ir ļoti svarīgas, un viņš var tās paust "Instagram" vai citos sociālajos tīklos," intervijā "Sport1" sacīja Ralfs Šūmahers. "Jautājums ir tikai par to, kāpēc viņš to vienmēr dara "Mercedes" kombinezonā un sacīkšu trasē? Ja piloti pārāk iejaucas šajās lietās, tas var kļūt bīstami, un čempionāts kaut ko tādu nav pelnījis."

Hamiltons vēl nav paspējis nosodīt Saūda Arābijas iekļaušanu F1 kalendārā, zinot, ka šajā valstī lielā mērā tiek pārkāptas cilvēktiesības.

"Mana pārliecība ir tāda, ka sportam un politikai nevajadzētu sajaukties," saka Ralfs Šūmahers, kurš savulaik pārstāvēja tādas F1 komandas kā "Williams" un "Toyota". "Un pat tad, ja šīs abas lietas sajaucas, pilotiem nevajadzētu būt tiem, kas to dara."

Tāpat Mihaela Šūmahera brālis uzskata, ka "Mercedes" vairs nevarēs atļauties maksāt Hamiltonam tik lielu algu kā agrāk, turklāt komandu gatavojas pamest vairāki vadošie darbinieki, iespējams, vadītājs Toto Volfs un dzinēju nodaļas šefs Endijs Kauvels.

"Bez šaubām, tam ir arī finansiāls iemesls," to, ka Hamiltons kavējas pagarināt līgumu ar "Mercedes", komentē Ralfs Šūmahers. "Arī "Mercedes" nāksies taupīt naudu, un varbūt Lūiss jau šobrīd par to zina kaut ko vairāk. F1 komandas pamatu veido piecu vai sešu cilvēku grupa. Ja vairāki šādi darbinieki komandu pametīs, tā vairs nebūs tā pati komanda. Domāju, ka Lūiss vēlas līgumu uz vienu sezonu, lai saprastu, kāda turpmāk būs situācija un, kas gaidāms pēc 2021. gada. Skaidrs ir vien tas, ka nākamgad viņš izcīnīs astoto titulu. Jaunie piloti viņam vēl nav pietiekami spēcīgi konkurenti."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | F1 news all the time