Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pie Rikjardo starta vietu soda vainojami trases darbinieki

Juris Grīns
Juris Grīns

Pie Rikjardo starta vietu soda vainojami trases darbinieki
Daniels Rikjardo izstājas no Meksikas posma. Foto: Red Bull Racing

Ierodoties uz F1 sacīkstēm Brazīlijā, kļuva zināms, ka Daniela Rikjardo mašīnai nepieciešams mainīt turbīnu, kā rezultātā sportists saņēmis starta vietu sodu. Izrādās, pie tā vainojami trases darbinieki.

Jau piektdien treniņbraucienos kļuva skaidrs, ka Rikjardo šajā posmā būs jāsaņen piecu starta vietu sods, jo pārsniegts sezonā pieļaujamais izmantoto dzinēja turbīnu skaits.

Iepriekšējā posmā Meksikā Rikjardo tehnisku problēmu dēļ izstājās un trases darbinieki apdzēsa nelielu liesmu, kas bija uzradusies mašīnā, ķīmija esot sabojājusi turbīnu, tam kļūstot par iemeslu tās maiņai.

"Trases darbinieki savu darbu dara piesardzīgi," stāsta "Red Bull" komandas boss Kristians Horners. "Viņi ieraudzīja nelielus dūmus, un tad no mašīnas aizmugures parādījās liesmas. Viņus nevar vainot, jo viņi palīdzēja nodzēst uguni. Viens no ugunsdzēsējiem uz izpūtēja izpūta daudz putu, kas sabojāja turbīnu."

Horners arī skaidro, ka komanda varēja riskēt, tomēr to izvēlējusies nedarīt: "Danielam vēl bija viena lieka turbīna no motora, kas sabojājās Ostinā, bet "Renault" teica, ka šādas turbīnas nav spējīgas izturēt vairāk par 400 km, tāpēc negribējām viņu nostādīt tādā situācijā un veicām maiņu."

Ātrumkārbas maiņa tikmēr nepieciešama Estebana Okona formulai, līdz ar to arī "Racing Point Force India" komandas pilots Brazīlijā ticis pie piecu starta vietu soda.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...