Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Šūmaheru slepeni ārstē Parīzē ar cilmes šūnu terapiju

Ints Megnis
Ints Megnis

Laikraksts: Šūmaheru slepeni ārstē Parīzē ar cilmes šūnu terapiju
Slimnīca Parīzē, kurā ārstējas Mihaels Šūmahers. Foto: EPA/Scanpix

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers ir nogārdāts Parīzes slimnīcā, lai viņam otrdien veiktu vismodernāko cilmes šūnu terapiju, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien".

Žorža-Pompidū slimnīca, atsaucoties uz Francijas stingrajiem medicīnas privātuma noteikumiem, atzina, ka nevar komentēt laikraksta informāciju, ka Šūmahers stingras apsardzes pavadībā tajā nogādāts pirmdien, lai sporta zvaigzne saņemtu cilmes šūnas iekaisuma mazināšanai.

Laikraksts vēsta, ka 50 gadus vecais vācietis, kurš 2013. gadā slēpošanas incidentā guva smagas smadzeņu traumas, tiks izrakstīts trešdien. Tomēr viņa ilggadējā menedžere Sabine Kēma atteikusies no komentāru sniegšanas.

Pēc incidenta Šūmahera stāvoklis stabilizējās, kad viņš tika ievadīts komā. Kopš 2014. gada septembra viņš tiek aprūpēts savās mājās Ženēvas ezera krastā. "Le Parisien" ziņo, ka Šūmahers Parīzes slimnīcā iepriekš ārstēts vismaz divreiz, turklāt abas reizes viņš uzņemts zem izdomāta vārda un to zinājusi vien maza mediķu komanda.

Šodien "Le Parisien" publicēja fotogrāfiju ar mediķu automašīnu un Ženēvas numura zīmēm, kas Šūmaheru esot atvedusi pirmdienas pēcpusdienā. Viņš tika aizvests kardiovaskulāro nodaļu, tiekot slēpts aiz apvalka, kas aizsedza viņa seju un ķermeni. Pacientu uzraudzījuši aptuveni desmit apsargi.

Šūmahera ģimene kopš incidenta rūpīgi apsargājusi viņa privātumu. Ap viņa pilij līdzīgo māju ir biezs mežs un augstas sienas, kas pasargā no fanu un mediju uzmanības.

Šūmahers savā karjerā uzvarēja 91 F1 sacīkstē, kas ir rekords, karjeru noslēdzot 2012. gadā. Ciešot incidentā Šūmahers slēpoja ar savu dēlu Miku, kurš pašlaik kļuvis par vienu no vadošajiem F2 pilotiem un drīz varētu piedzīvot debiju karaliskajā klasē. Negadījumā Šūmahers ar galvas labo pusi atsitās pret akmeni, izšķaidot savu ķiveri. Ārsti centās likvidēt asins sabiezējumus viņa smadzenēs, tomēr daļa tika atstāta, jo jau bija pārāk dziļi iesēdušies.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/2af3a9f34e064993...

     [+] [-]

, 2019-09-10 15:59, pirms 5 gadiem
Zinu, ka tas nav forši un viņa cienoši, bet gribās redzēt foto kā viņš tagad izskatās...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-10 16:10, pirms 5 gadiem
Nez vai kādreiz runās pats Šūmahers?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-10 16:26, pirms 5 gadiem
Skaidrs, ka diemžēl nekāda būtiska progresa Šūmja veselības stāvoklī nav. Pretējā gadījumā tuvinieki būtu laimīgi padalīties ar pozitīvu info. Un uz foto diez vai mēs viņu atpazītu...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-10 17:44, pirms 5 gadiem
Debilie tuvinieki ne tikai neļauj cilvēkam aiziet, bet turklāt vēl triec naudu bezjēdzīgos "ārstniecības" kursos.

     [+] [-]

, 2019-09-10 18:45, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Debilie tuvinieki ne tikai neļauj cilvēkam aiziet, bet turklāt vēl triec naudu bezjēdzīgos "ārstniecības" kursos.
Kāpēc bezjēdzīga ārstniecība? Katrs šads, it kā bezcerīgs pacients, kuru tomēr cenšas vilkt līdz galam, ir ieguldījums nākotnes medicīnā. Turklāt, kam citam lai viņš tagad savu lielo piķi tērētu?

Izraut dzīvības uzturēšanas aparātu štepseli ir gan viegli, gan vienkārši. Tur lielas aknas nevajag. Bet darīt to, ko dara Šumja ģimene, var tikai spēcīgi cilvēki. Mīkstajiem tas nav pa zobam.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-10 20:07, pirms 5 gadiem
Ja neienaktos katru gadu endorsement naudiņas, tad nez vai arī to darītu. Un kāda jēga? Pēc 4 mēnešu komas iespējas uz kaut cik normālu rehabilitāciju ir tuvu nullei, pajautā to jebkuram medicīnas speciālistam.

     [+] [-]

, 2019-09-10 20:42, pirms 5 gadiem
Tik tiesaam gribeeju izlasiit rakstu..
Bet nu jo hai dii.
"Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers ir nogārdāts Parīzes slimnīcā"

Kas pie velns ir nogārdāts????????

     [+] [-]

, 2019-09-10 22:37, pirms 5 gadiem
BayernM rakstīja: Tik tiesaam gribeeju izlasiit rakstu..
Bet nu jo hai dii.
"Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers ir nogārdāts Parīzes slimnīcā"

Kas pie velns ir nogārdāts????????
Latvijas izglītības sistēmā tiešām k-kur ir problēma. Ja rakstā atrodamas drukas kļūdas, tad cilvēki pēkšņi zaudē spēju adekvāti uztvert ziņas vēstījumu.

Žēl Tevis BayernM... Latvijas izglītības sistēma nav Tev devusi loģiskās domāšanas pamatus un Tu vairāk nespēj uztvert ziņu viena lieka burta dēļ.

Protams, ja teiksi, ka tādam mēdijam būtu jābūt profesionālākam, tad Tev ir visas tiesības neizmantot šo mēdiju un nebojāt sev nervus ar liekiem burtiem.

     [+] [-]

, 2019-09-11 01:51, pirms 5 gadiem
BayernM rakstīja: Tik tiesaam gribeeju izlasiit rakstu..
Bet nu jo hai dii.
"Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers ir nogārdāts Parīzes slimnīcā"

Kas pie velns ir nogārdāts????????
Kāpēc piesienies neuzmanības, nevis nezināšanas kļūdai? Skaidrs, ka "nogārdāts" ir uzrakstīts netīšām, toties "desmit apsargi",, nevis "desmit apsargu" - nu tā ir sūdīga latviešu valoda.

     [+] [-]

, 2019-09-11 01:53, pirms 5 gadiem
janis_zalans_2368530020055197 rakstīja: Protams, ja teiksi, ka tādam mēdijam būtu jābūt profesionālākam, tad Tev ir visas tiesības neizmantot šo mēdiju un nebojāt sev nervus ar liekiem burtiem.
Nemēdies. Ir medijs.