Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tūkstošiem fanu paraksta petīciju par Raikonena paturēšanu "Ferrari" sastāvā

Tūkstošiem fanu paraksta petīciju par Raikonena paturēšanu "Ferrari" sastāvā
Kimi Raikonens
Foto: Facebook.com/Kimi7Iceman

Uz šo brīdi jau gandrīz 75 tūkstoši cilvēku ir parakstījuši petīciju, iesakot paturēt F1 komandas "Ferrari" sastāvā somu autosportistu Kimi Raikonenu. Kā zināms, jaunā komandas vadība šobrīd nopietni apsver iespēju slēgt līgumu ar talantīgo, bet maz pieredzējušo debitantu Šarlu Leklēru.

Petīcija vietnē "Change.org" tika publicēta pirms dažām dienām, bet jau šobrīd izpelnījusies milzu atsaucību. Pirmdienas, 10. septembra rītā to parakstījuši jau gandrīz 75 tūkstoši Raikonena līdzjutēju un ar katru minūti šis skaitlis kļūst arvien lielāks.

Sportistu atbalstošās petīcijas izveidotājs raksta: "Kimi Raikonena aizvietošana tikai tādēļ, ka iepriekšējais komandas vadītājs panācis šādu vienošanos, nav attaisnojama. "Scuderia Ferrari" pašreizējais vadītājs un Sebastians Fetels vēlas saglabāt komandā līdzsvaru. Tāpat Kimi ir vairākas reizes pārspējis Fetelu snieguma ziņā, pierādot, ka atkal ir formā, un viņa sniegums Moncā to tikai apstiprina."

Neoficiāli zināms, ka "Ferrari" komanda jau pieņēmusi lēmumu nepagarināt līgumu ar Raikonenu, jau nākamgad dodot iespēju viņa vietā startēt Leklēram, kurš šosezon aizvada pirmo F1 sezonu, startējot "Sauber" vienībā. Tāpat tiek ziņots, ka petīcijai diez vai būs kāda ietekme uz notiekošo, tomēr līdzjutēju sniegtais atbalsts ir apbrīnas vērts un vienmēr pastāv kaut neliela iespēja, ka to sadzirdēs arī "Ferrari" vadītāji.

Savos 38 gados Raikonens ir šī brīža vecākais pilots "Formulā 1", bet uzvaras sportists nav guvis jau vairākus gadus, lai gan šogad sniegumu neapšaubāmi uzlabojis.

Petīcija: https://www.change.org/p/maurizio-a...

Izmantotie resursi:
Business & Financial News, U.S & International...


, 2018-09-10 10:55, pirms 6 gadiem
Raikonens tas ir brends,kas padara populāru Ferrari. Un ja viņa sniegums ir līmenī,tad nav ko raustīties. Tajā pašā laikā,kas ir Leklērs? Parasti Ferrari tiek pie pilotiem kas ir ar pieredzi un zin ko nozīmē uzvarēt. Tas ir neloğisks gājiens. Es jau turpināšu būt Ferrari fans,bet būs tādi kuri pārstās fanot par Ferrari.
, 2018-09-10 16:18, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Raikonens tas ir brends,kas padara populāru Ferrari. Un ja viņa sniegums ir līmenī,tad nav ko raustīties. Tajā pašā laikā,kas ir Leklērs? Parasti Ferrari tiek pie pilotiem kas ir ar pieredzi un zin ko nozīmē uzvarēt. Tas ir neloğisks gājiens. Es jau turpināšu būt Ferrari fans,bet būs tādi kuri pārstās fanot par Ferrari.
Tas ir viens. Un es pat tam piekrītu, bet jāatceras arī to, ka Kimi jaunāks nepaliek. Pie tam, sportistam veiksmīgas sezonas var mīties ar neveiksmīgām. Šajā ziņā mēs varam piesaukt "nelaimīgo" Knicks līgumu ar Noa. Pirms tam rādīja labu sniegumu, bet tagad tikai deldē soliņu/ārstējas no savainojumiem. Šādā veidā komandas mēdz "iegrābties" un tad vairākus gadus to nožēlo. Un nožēlo ne tikai tie, kam jāmaksā viņa alga, bet arī fani. Protams, es nesaku, ka tā notiks ar Kimi, bet nekad neko nevar zināt. Labāks viņš tāpat diez vai paliks. Toties Leklēram ir iespēja izaugt par pasaules klases braucēju.
Manuprāt, vispareizāk būtu Kimi atstāt uz vēl 1 vai max 2 sezonām un tad gan laist Leklēru viņa vietā. Šobrīd Leklēram vnk ir nedaudz par maz pieredzes, bet pēc gada vai diviem viņš varētu būt pietiekoši nobriedis.
, 2018-09-10 22:00, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: Tas ir viens. Un es pat tam piekrītu, bet jāatceras arī to, ka Kimi jaunāks nepaliek. Pie tam, sportistam veiksmīgas sezonas var mīties ar neveiksmīgām. Šajā ziņā mēs varam piesaukt "nelaimīgo" Knicks līgumu ar Noa. Pirms tam rādīja labu sniegumu, bet tagad tikai deldē soliņu/ārstējas no savainojumiem. Šādā veidā komandas mēdz "iegrābties" un tad vairākus gadus to nožēlo. Un nožēlo ne tikai tie, kam jāmaksā viņa alga, bet arī fani. Protams, es nesaku, ka tā notiks ar Kimi, bet nekad neko nevar zināt. Labāks viņš tāpat diez vai paliks. Toties Leklēram ir iespēja izaugt par pasaules klases braucēju.
Manuprāt, vispareizāk būtu Kimi atstāt uz vēl 1 vai max 2 sezonām un tad gan laist Leklēru viņa vietā. Šobrīd Leklēram vnk ir nedaudz par maz pieredzes, bet pēc gada vai diviem viņš varētu būt pietiekoši nobriedis.
Ja runājam par Noah - komanda izsaka piedāvājumu, spēlētājs piekrīt. NY izteica tādu piedāvājumu Noah piekrita. Tas, ka viņš deldē soliņu nav viņa vaina, viņš bija gatavs spēlēt, treneris nelaida. Kur ir spēlētaja vaina?
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.