Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Bahreinas "Grand Prix" pārtaps par nakts sacīksti

Bahreinas "Grand Prix" pārtaps par nakts sacīksti
Bahreinas GP starts
Foto: Digitale/Scanpix

No 2014. gada F1 čempionāta sezonas Bahreinas "Grand Prix" izcīņa tiks rīkota nakts apstākļos.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Bahreinas posma organizatori, gatavojoties atzīmēt sacīkstes pastāvēšanas desmitgadi, apsver iespēju turpmāk posmu Sahiras trasē rīkot naktī, izmantojot mākslīgo apgaismojumu. Trases priekšsēdētājs Zajeds Al Zajani Moncā britu izdevumam "Autosport" atklāja, ka plāns patiešām tiks īstenots un oficiālais paziņojums gaidāms jau tuvākajā laikā.

Iepriekš arī tika vēstīts, ka Bahreinas "Grand Prix" kļūs par 2014. gada sezonas atklāšanas posmu, tomēr Zajani lūdzis Bernijam Eklstounam, lai sacensības varētu notikt kā ierasts. Tādā veidā tiks dots papildus laiks, lai Sahiras trase tehniski tiktu sagatavota pirmajām nakts sacensībām.

Apgaismojuma ierīkošanu Bahreina cer pabeigt jau februāra beigās, taču tie nebūs vienīgie uzlabojumi, kas tiks veikti Sahiras trasē pirms "Grand Prix" desmitgades atzīmēšanas.

Pagaidām gan vēl nav izlemts, vai šī būs pilnīga nakts sacīkste, vai daļēja, kā tas ir Abū Dabī, kur starts tiek dots saulrieta laikā, bet finišs jau sasniegts tumsā, spoži spīdot prožektoriem. Katrā ziņā, šī Bahreinas "Grand Prix" būs pirmais posms F1 kalendārā, kas no dienas posma pārveidots par nakts sacīksti.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-10 15:51, pirms 11 gadiem
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.