Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Kvjats uzņemas pārāk lielu risku, jo grib sevi pierādīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Kvjats uzņemas pārāk lielu risku, jo grib sevi pierādīt"
Sadursme Austrijas GP startā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Austrijas "Grand Prix" izcīņas startā notika trīs mašīnu sadursme, par kuras vaininieku tika atzīts krievu pilots Daņils Kvjats no "Toro Rosso" komandas. Viņa nākotne šobrīd ir neskaidra, tādēļ sportists uzņemas pārāk lielu risku, lai sevi pierādītu, uzskata "McLaren" pilots Fernando Alonso, kurš negadījumā bija spiests izstāties. Tāpat avārijas rezultātā no sacensībām izstājās Makss Verstapens no "Red Bull".

Pagājušajā gadā Kvjats no "Red Bull" vienības tika pazemināts uz "Toro Rosso", turklāt tas notika tieši pēc tam, kad iepriekšējā posmā sportists bija izraisījis kārtējo sadursmi. Svētdien Austrijā Kvjats pirms pirmā līkuma uztriecās virsū Alonso pilotētajai mašīnai, kas savukārt jau nevadāma aizķēra Verstapena spēkratu.

"Peletona vidū startā veidojas sarežģītas situācijas, tāpēc nav obligāti nepieciešams sacensību pašā sākumā cīnīties par katru papildus metru," uzskata Alonso. "Tiem, kas sacīkstēs nebrauc pa priekšu, nākas sevi pierādīt, viņiem jānodrošina sava nākotne, jācenšās nodrošināt vieta komandā. Viņi mēdz riskēt pārāk daudz. Domāju, ka piemērotais sods, izbraukšana cauri boksiem, bija pārāk mazs. Tie, kas brauca man aizmugure, izbojāja mūsu sacīkstes."

Kvjats skaidro, ka Alonso bremzējis ātrāk nekā tas normāli būtu jādara, tāpēc arī notikusi avārija.

"Es daudz neredzēju, kas notiek man priekšā," saka Kvjats. "Domāju, ka Verstapenam bija kādas problēmas, uz ko Alonso reaģēja. Viņš to redzēja, es neredzēju, viņš atkāpās, bet es bremzēju, kur tas jādara. Mēģinot labot situāciju, mani riteņi bremzējot nobloķējās un tajā brīdī atliek tikai cerēt uz labāko. Notika sadursme."

Kvjats šogad pirmajā desmitniekā finišējis divreiz, bet Alonso - vienu reizi. Abi ir pēdējās pozīcijās starp tiem pilotiem, kas šajā F1 sezonā guvuši punktus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-07-10 20:27, pirms 7 gadiem
Lieliem meistariem kā Kvjacam tā gadās!

     [+] [-]

, 2017-07-10 20:55, pirms 7 gadiem
Kvjats arī nākošsezon būs Toro Rosso komandā

     [+] [-]

, 2017-07-10 22:37, pirms 7 gadiem
Pagājušo gadā, kad izsita fettelu to paśu teica. Vainīgi visi pārējie nevis pats.