Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tiek gatavota F1 pilota Grožāna debija NASCAR

Tiek gatavota F1 pilota Grožāna debija NASCAR
Romēns Grožāns F1 bolīdā
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu komandas "Haas" īpašnieks Džīns Hāss šobrīd strādā pie tā, lai jau šovasar pie iespējas debitēt NASCAR sacensībās tiktu F1 pilots Romēns Grožāns. Pasaules čempionāta pirmo četru posmu laikā viņš trīs reizes finišējis punktos.

Pateicoties Grožāna labajam sniegumam, "Haas" vienība komandu ieskaitē pēc četriem posmiem debijas sezonā ierindojas augstajā piektajā vietā, lai gan vēl pirms čempionāta starta daudzi skeptiķi prognozēja Hāsam un viņa pilotiem grūtu pirmo sezonu.

Jau pērn, apmeklējot Džīna Hāsa NASCAR komandas "Stewart-Haas Racing" mītni ASV, Grožāns atzina, ka nākotnē ļoti labprāt vēlētos startēt sacensībās Amerikā.

Portāls "motorsport.com" raksta, ka šis sapnis varētu kļūt par realitāti ātrāk nekā daudzi gaidīja, jo "Stewart-Haas Racing" jau šobrīd mēģina noskaidrot, kas ir nepieciešams, lai Grožāns varētu debitēt NASCAR.

"Tas pavisam noteikti ir mūsu vēlmju sarakstā," apstiprina "Haas" F1 operāciju nodaļas vadītājs Džo Kasters. "Mums jāliek tam īstenoties, lai tas būtu šogad, nākošgad vai vienalga, kad. Pašlaik neesam droši, kad tieši tas varētu notikt. Nebūtu nekā interesantāka par to, ka kāds no šobrīd aktīvajiem F1 pilotiem labi aizvada NASCAR sacīkstes. Manuprāt, tas nāktu par labu visiem. Tas radītu lielu interesi."

Grožāna debija varētu īstenoties jau šovasar, liecina "motorsport.com" pieejamā informācija.

Viņš gan nebūtu pirmais F1 pilots, kurš pēdējos gados startējis NASCAR. Kimi Raikonens 2011. gadā aizvadījas sacīkstes NASCAR otrajā un trešajā spēcīgākajā līgā ("Nationwide" un "Trucks"), radot par to lielu interesi no autosporta līdzjutēju puses. Pirms tam NASCAR vadošajā līgā ("Sprint Cup") startēja Huans Pablo Montoija un Žaks Vilnēvs. Ir arī citi piemēri.

"Romēns skaidri pateica, ka nevēlas debitēt ovāla trasē, jo nekad tādās trasēs iepriekš nav braucis," stāsta Džo Kasters. "Jāsaprot, kādas ir iespējas veikt testus un pārējās lietas, kas nepieciešamas, lai būtu iespējams gūt panākumus. Tas prasa laiku."

Izmantotie resursi:
Sport timing systems - MYLAPS Sports Timing


, 2016-05-10 13:52, pirms 8 gadiem
Stulbs raksts ta stulba vardu tulkoshana pilnigi nevar saprast par ko iet runa. izmantotie resursi, majas lapa ar kaut kadiem rezultatiem un to ta sastadit pilnu rakstu. Un ja kas izrunajas Rome nevis Romens tur jau ta lieta ka galvenais izkropljot vardu bet ka tas jau pie vienas vietas vai pareizi vai ne.

Es F1 interesejos diezgan maz bet shitas raksts ir pilnigs murgs
, 2016-05-10 14:26, pirms 8 gadiem
Tu esi murgs! Kāds Rome.
, 2016-05-10 14:31, pirms 8 gadiem
https://en.wikipedia.org/wiki/Romai...

Rome Grozhaa!

Kaa saku galvenais ka izkropljot
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.