Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Viedoklis: pirmajā F1 posmā varētu izstāties visas mašīnas

Viedoklis: pirmajā F1 posmā varētu izstāties visas mašīnas
Īpaši lielas problēmas testos bija "Red Bull" komandai
Foto: Red Bull/Getty

2014. gada F1 sezonas pirmo posmu varētu nepabeigt neviena mašīna, uzskata F1 elektronikas ražotāju "Magneti Marelli" kompānijas vadītājs Roberto Dalla.

Intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" viņš stāsta, ka elektronika tagad ir kļuvusi daudz sarežģītāka nekā līdz šim.

"Pagājušajā gadā bija standarta elektronika, ko ražoja "McLaren" rūnpīca un daudzejādā ziņā šī sistēma bija kā auto smadzenes," skaidro Dalla. "Tagad tai ir atsevišķi jākontrolē motors, turbīna un enerģijas atjaunošanas sistēmas."

Dalla arī norāda, ka ar 12 testu dienām bija krietni par maz, lai to šo elektroniku pilnveidotu.

"Lai atrastu galējos risinājumus mums būs nepieciešama vēl divi vai trīs mēneši," viņš neslēpj. "Izdarīt to visu trīs ziemas testu laikā 12 dienās bija īsta neiespējamā misija."

Testos bija ārkārtīgi labi redzams, ka pilnīgi visas komandas, citas vairāk, bet citas mazāk, nomocīja tehniskas problēmas. Izņēmums nebija arī ātrākās komandas, tādas kā "Mercedes", "Williams", "Ferrari" un "McLaren".

"Melburnā varētu būt tā, ka finišu nesasniedz neviena no mašīnām," pavisam sensacionālu prognozi pauž Dalla. "Tas tāpēc, ka nopietnas problēmas testos bija pilnīgi visām komandām."

Kā zināms, jaunā Formula 1 sezona sāksies jau šonedēļ, kad 16. martā risināsies Austrālijas "Grand Prix".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Cik mašīnas Melburnā sasniegs F1 posma finišu?

  • 35

  • 94

  • 71



, 2014-03-10 09:59, pirms 10 gadiem
Jā jā jā, tāds gudrinieks
, 2014-03-10 10:32, pirms 10 gadiem
Savā laikā F1 pirmais posms tieši tāpēc arī bija interesants, ka līdz finišam tika vien kāda puse (ļoti bieži - pat mazāk) no visām startējušām mašīnām.
, 2014-03-10 11:19, pirms 10 gadiem
Diezgan reāls pasākums, ka izstāsies 2/3 no kopējā skaita - es atceros, ka Webers ar Minardi izcīnīja punktus par 5.vietu, un pēc oficiālā pjedestāla, bija vietējais pjedestāls, kurā bija daudz lielākas ovācijas nekā par 1.,2, un 3.vietu.
Finišs - Mark Webber Finish is home Grand Prix - YouTube
Oficiālais pjedestāls ļoti kluss - Australia 2002 Formula 1 Podium - YouTube
Pjedestāls Weberam par 5.vietu video pašās beigās
Australian F1 2002 Highlights - YouTube
Mazajām komandām būs labas iespējas.
, 2014-03-10 11:26, pirms 10 gadiem
tas būtu ļoti interesanti, bet es vienīgi ceru, ka nebūs Red Bull Fifth title in a row
, 2014-03-10 12:39, pirms 10 gadiem
Lidz beigam netiks visi Renault tas ir jau 8 masinas, tad piemetam, ka problemas bus mazbudzeta Marussia un protams vel kadam gadisies nobeigt masinu, tad finises tas 10 masinas kas sadalis punktus.
, 2014-03-10 13:08, pirms 10 gadiem
Tagad visas vājās komandas regulēs mašīnu uz izturību ne ātrumu cerībā uz punktiem
, 2014-03-10 13:32, pirms 10 gadiem
Gan jau kāda no formulām pabeigs sacīksti, bet to jau pa visam drīz redzēsim.
Par ko es tagad domāju, ir tas, ka izmaiņas noteikumos par dubultiem punktiem pēdējās 3 sacīkstes tika pieņemti prieks Infinity Red Bull Racing, jo jau bija zināms, ka viņi nespēs sagatavot auto prieks vismaz pirmajiem trim posmiem.
Tā ka esmu RBR fans, esmu loti priecīgs par to, ka pēdējās trīs sacīkstēs bus dubulti punkti, bet biedē, satraucosie testu rezultāti.
Reāli skatoties, nešķiet, ka Vettel dabūs piekto čempiontitulu, žēl...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-10 16:00, pirms 10 gadiem
Uh, būs interesanti.
, 2014-03-10 20:23, pirms 10 gadiem
Neticu nevienam pirmssezonas tekstam. Vienu gadu solīja 5 pitus. A reāli kāds pamanījās iebraukt pitos 1. aplī un vairs nebraukt. Domāju tagad arī tuftu stumj.
, 2014-03-11 10:33, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Neticu nevienam pirmssezonas tekstam. Vienu gadu solīja 5 pitus. A reāli kāds pamanījās iebraukt pitos 1. aplī un vairs nebraukt. Domāju tagad arī tuftu stumj.
man arī dažreiz liekas, ka tiek spēlēts teātris
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.