Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels šī gada pirmajā testu dienā piedzīvo avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels šī gada pirmajā testu dienā piedzīvo avāriju
Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels, piedaloties riepu testos Itālijā, jau pirmajā dienā piedzīvojis avāriju.

Šonedēļ Fiorano trasē "Pirelli" veic 2017. gada F1 riepu testus slapjos apstākļos, un pirmajā dienā datus ievākt palīdzēja Fetels, kurš brauca ar aizpagājušās sezonas sacīkšu auto "Ferrari SF15-T".

Trases asfalts mākslīgi tika padarīts slapjš, lai varētu izmēģināt lietus apstākļiem paredzētās riepas, tomēr Fetels nenoturējās trasē vienā no līkumiem, piedzīvojot samērā pamatīgu avāriju.

Negadījumā sportists ticis cauri vien ar nobrāzumiem, taču viņa "Ferrari" formula bija cietusi ievērojami, līdz ar to to testus nācās pārtraukt. Mašīna tika nogādāta atpakaļ rūpnīcā.

Sportisti pērn sūdzējās, ka līdz šim lietotās "Pirelli" lietus riepas uzsilušas lēni. Tā kā no šī gada pēc drošības mašīnas perioda beigām ik reizi tiks veikts atkārtots starts no vietas, riepām būtu jābūt spējīgām savas optimālās īpašības sasniegt ātrāk, tādēļ arī tikuši atļauti šie testi.

Jāpiemin, ka Fiorano trasē ceturtdien bija vēss - tikai aptuveni +5 grādi.

Sākotnēji bija iecerēts, ka piektdien trasē darbu turpinās "Ferrari" testpilots Antonio Džovinaci, tomēr pēc šī negadījuma otrā testu diena ir atcelta.

     [+] [-]

, 2017-02-10 14:36, pirms 7 gadiem
Otrā diena ir atcelta jo viņiem nēesot pietiekami daudz detaļu priekš mašīnas remonta..