Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vieta F1 komandā maksā sākot no 7 miljoniem eiro, apgalvo dāņu autosportists

Juris Grīns
Juris Grīns

Vieta F1 komandā maksā sākot no 7 miljoniem eiro, apgalvo dāņu autosportists
Marko Sorensens
Foto: sporten.tv2.dk

Bijušais F1 testpilots Marko Sorensens atklāj, ka vietu šī čempionāta komandu sastāvā var nopirkt sākot ar 7 miljoniem eiro, kā arī beidzot publiski atzinis, kāpēc nolēmis šķirt sadarbību ar "Lotus".

Vienlaikus "Lotus" vienības rindās strādāja gan dānis Marko Sorensens, gan spāniete Karmena Horda. Lai gan simulatorā Horda bijusi vairāk nekā 10 sekundes aplī lēnāka, viņa turpina darbu komandā, ko tagad pārņēmusi "Renault" rūpnīca, kamēr Sorensens komandu ir pametis un 2016. gada sezonā izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC) pārstāvēs "Aston Martin Racing".

Sorensens aizgāja no "Lotus", jo tas bija kā protests milzīgajam naudas ietekmes pieaugumam Formulā 1, kā arī "Lotus" lēmumam turpināt sadarbību ar izteikti lēnāko Hordu.

"Simulatorā viņa bija 12 sekundes lēnāka par mani," dāņu laikrakstam "Ekstra Bladet" atzīt Sorensens. "Neskatoties uz to, pie visām labākajām iespējām tika tieši viņa. Pēdējo divu gadu laikā simulatorā esmu strādājis vismaz 60 dienas, apmēram tikpat, cik Kevins Magnusens "McLaren" komandā. Kad ieraudzīju, ka komanda ir pagarinājusi ar viņu Hordu līgumu, paliku dusmīgs un nolēmu, ka jāiet prom."

Sorensens atzīst, ka nauda bijis viens no iemesliem, lai aizietu no Formulas 1 pavisam, tā arī netiekot līdz iespējai startēt sacensībās. Lai rastos iespēja kaut vai testēt kādas komandas auto, līdzekļi nepieciešami arvien iesapidīgāki, saka 25 gadus vecais autosportists.

"Man nav iespējas pārskaitīt viņiem 50 miljonus kronu 6.7 miljoni eiro, kas ir sākumcena, lai nopirktu vietu Formulā 1," atklāj Sorensens.

Marko Sorensena lielākie panākumi formulu sacīkstēs ir 2011. gadā iegūtais vicečempiona tituls Vācijas F3 čempionātā, kā arī vairākas uzvaras "Formula Renault 3.5 Series" un "GP2 Series" čempionātu sacīkstēs, kur dānis startēja iepriekšējās četras sezonas.

Izmantotie resursi:
gazzettaworld.gazzetta.it