Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Okons: "Gribu būt F1 čempions"

Okons: "Gribu būt F1 čempions"
Estebans Okons. Foto: Facebook.com/OconEsteban

Lai gan Estebanam Okonam nebūs iespējas piedalīties sacīkstēs 2019. gada sezonā, viņš neslēpj savas ambīcijas, atzinis, ka vēlas kļūt par F1 pasaules čempionu un čempionātā atkal mērķē startēt 2020. gadā.

Francūzis rādīja labu sniegumu, tomēr bija spiests aiziet no "Force India" komandas, jo viņa vietā gaidāmajā sezonā sēdīsies vienības jaunā īpašnieka dēls Lānss Strols. "Mercedes" rūpnīca tikmēr turpina sportistu atbalstīt viņa karjerā, un šogad Vācijas autoražotāja F1 komandā viņš būs testu un simulatoru pilots.

"Es apmeklēšu visus "Grand Prix" posmus un būšu informēts par visu, gadījumam, ja vienā vai citā brīdī man radīsies iespēja atgriezties sacīkstēs," stāsta 22 gadus vecais Okons. "Nekad nevar zināt, kas "Formulā 1" var notikt."

Lai gan nestartēs sacīkstēs, sportists tomēr būs ļoti aizņemts arī šajā gadā.

"Pēc otrajiem treniņbraucieniem strādāšu simulatorā, izmēģinot visus iespējamos mašīnas regulējumus, un palīdzēšu Hamiltonam un Botasam uz kvalifikāciju sarūpēt ideālu formulu," viņš skaidro. "Sestdienas rītos lidošu uz sacensību norises vietu un būšu trasē."

Okons ir ļoti pozitīvi noskaņots par nākotni: "Es gribu kādudien būt pasaules čempions. Tas ir mans mērķis un mans sapnis. Protams, tas nav lieliski, ka šogad nestartēšu čempionātā, bet joprojām visu uzmanību veltu "Formulai 1", un domāju, ka tā ir pareizā izvēle. Ja man neizdosies atrast vietu, kur startēt arī 2020. gadā, tad darīšu kaut ko citu, jo man ir jāturpina braukt sacīkstēs."

Okons F1 čempionātā debitēja 2016. gada sezonas vidū "Manor" sastāvā, bet pēc tam divus gadus startēja "Force India" sastāvā. Sevišķi labs izvērsās 2017. gads, kad 18 posmos no 20 viņš izcīnīja punktus un kopvērtējumā guva augsto astoto vietu.

Izmantotie resursi:
F1, Formula 1: GPToday.com - Hottest News - All...


, 2019-01-10 15:33, pirms 5 gadiem
Vienmēr ir alternatīvas. Var pāriet uz mūsu pirmo formulu, t.i., uz motocikliem ar blakusvāģi.
, 2019-01-10 15:42, pirms 5 gadiem
Novēlu Okonam 2020.g. atkal startēt F-1.
, 2019-01-10 15:50, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Vienmēr ir alternatīvas. Var pāriet uz mūsu pirmo formulu, t.i., uz motocikliem ar blakusvāģi.
Ir arī F1 uz ūdens
Alekss Albons un Karloss Sainss. Foto: crash.net

Albons: "Adrenalīns ir brīnišķīga lieta, tas daudz ko nomaskē"

2022. gadā apendicīta operācijas dēļ uz vienu posmu F1 sezonu nācās iepauzēt Aleksam Albonam. Šogad pirms sacensībām Austrālijā "Williams" pilots varēja sniegt vērtīgus padomus Karlosam Sainsam, kurš šajā posmā izcīnīja pārsteidzošu uzvaru, lai gan vien divas nedēļas iepriekš bija pārcietis līdzīgu operāciju.
Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.