Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" ieceļ jaunu vadītāju, mērķis - atkal uzvarēt F1 čempionātā

"McLaren" ieceļ jaunu vadītāju, mērķis - atkal uzvarēt F1 čempionātā
Andreass Seidls. Foto: Porsche Motorsport

F1 komanda "McLaren" par jauno vadītāju apstiprinājusi bijušo "Porsche" sacīkšu komandas bosu Andreasu Seidlu.

Leģendārā britu komanda pēdējos gados jau piedzīvojusi lielas izmaiņas, jo par tās galveno izpilddirektoru kļuva amerikānis Zaks Brauns, kurš nomainīja Ronu Denisu. Pērn tieši Brauns esot pierunājis Seidlu nākt strādāt pie viņa.

Iepriekš Seidls vadīja "Porsche" komandu, kas ar panākumiem startēja FIA WEC pasaules čempionātā, triumfējot Lemānas 24 stundu braucienā 2015., 2016. un 2017. gadā. Pēc tam "Porsche" savu Lemānas programmu slēdza.

Neskatoties uz to, Seidlu gribēja iecelt par visu "Porsche" sacīkšu programmu vadītāju, ja vien viņš būtu palicis kopā ar Vācijas automobiļu ražotāju.

"Šī ir milzīga privilēģija un izaicinājums, ko esmu gatavs pieņemt," saka Seidls. "Tas, ka varēšu strādāt "McLaren" labā, ir kaut kas īpašs un iedvesmojošs. Šai komandai ir vīzija, stingra vadība un pieredze, bet, kas pats galvenais, arī cilvēki, kas spēj atgriezt komandu priekšgalā. Uz to es absolūti koncentrēšos, un tā būs mana misija."

"McLaren" vienībai aizvadītās sezonas nav bijušas vieglas. Pēdējo uzvaru tā izcīnīja 2012. gadā, pēdējo reizi kāds pilots tās sastāvā par čempionu kļuva 2008. gadā, savukārt Konstruktoru kausā "McLaren" nav triumfējusi kopš 1998. gada.

Šobrīd vēl nav zināms, ka tieši Seidls uzsāks darbu "McLaren", taču tas notiks šī gada laikā.

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2019-01-10 18:30, pirms 5 gadiem
Mclaren grasas piecgades plānu izstrādāt ,lai atkal spētu cīnīties par augstākajām vietām
, 2019-01-10 21:53, pirms 5 gadiem
Nebūtu Amerikos tur , tad arī uzvaras būtu anyway veiksmi #Let'sMakeMclarenGreatAgain
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.