Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nākotnē pirms katra F1 posma varētu būt tikai viens treniņš

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākotnē pirms katra F1 posma varētu būt tikai viens treniņš
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

F1 čempionāta īpašnieki nākotnē varētu atteikties no treniņbraucieniem piektdienās, iespējams, atstājot tikai vienu sagatavošanās sesiju pirms katra posma, kamēr kvalifikācijas un sacīkšu formātu mainīt nav plānots.

"Es domāju, ka sacīkšu garums ir gluži labs," stāsta F1 sporta nodaļas vadītājs Ross Brauns. "Tās nav pārāk garas un nav arī pārāk īsas - tās ir saistošas. Nedomāju, ka mums vajadzētu domāt par sacensību garuma maiņu. Formāta maiņa nav nepieciešama - domāju, ir citas lietas, ko varētu uzlabot. Arī kvalifikācija strādā tīri labi."

Tomēr pārmaiņas varētu skart treniņbraucienus. Kamēr šobrīd ir pa divām pusotru stundu garām sesijām piektdienās un vienu stundu garu treniņu sestdienās, jau tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties.

"Domāju, ka varam diskutēt par treniņbraucieniem piektdienās," saka Brauns. "Mums jāizrunā, vai nepieciešamas divas sesijas vai varbūt atstāt vienu treniņu pēcpusdienā, ņemot arī vērā, ka kalendārā palielinās posmu skaits. Ja ir vairāk sacīkšu sezonā, vai nevajadzētu mazliet atvieglot spiedienu uz komandām, lai tās varētu piedalīties visos posmos?"

Pastāv iespēja, ka nākotnē tiks izlemts atstāt tikai vienu treniņbraucienu sesiju pirms katra F1 posma.

Izmantotie resursi:
FOX Sports Asia – Latest sports news, Live...

Vai apmierina F1 sacīkšu garums?

  • 32

  • 2

  • 2