Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pieprasījis "McLaren" komandai līgumā iekļaut īpašu papildpunktu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pieprasījis "McLaren" komandai līgumā iekļaut īpašu papildpunktu
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Fernando Alonso līgumā ar "McLaren" komandu būs iekļauts punkts, kas ļaus vienošanos pārtraukt, ja F1 auto nebūs pietiekami konkurētspējīgs.

Itāļu laikraksts "La Gazzetta dello Sport" vēsta, ka Alonso līgumu ar "McLaren" noslēdzis uz diviem gadiem, ar iespēju pagarināt to vēl uz trešo gadu. Tomēr pārrunu laikā Alonso izdevies pierunāt komandu uz papildus punkta pievienošanu līgumam, kas šo kontraktu ļaus lauzt priekšlaicīgi, ja "McLaren" nespēs nodrošināt spāni ar uzvarēt spējīgu auto.

Tāpat laikraksts ziņo, ka Alonso nav zaudējis cerību 2016. gadā pievienoties "Mercedes" komandai, gadījumā, ja Luiss Hamiltons nevienojas par sava pašreizējā kontrakta pagarināšanu un sadarbība ar "McLaren" neizdodas tik veiksmīga kā cerēts. Kā zināms, Hamiltonam līgums ar "Mercedes" beigsies nākošā gada izskaņā, tomēr pagaidām vēl sarunas par tā pagarināšanu nav notikušas. Tās plānotas tuvākajā laikā.

Alonso šobrīd ir 33 gadi un viņam steidzami nepieciešama ātra mašīna, lai paspētu F1 titulu skaitu papildināt. Viņa šaubas attiecībā uz "McLaren" ir pamatotas, jo "Honda" motori, ko komanda izmantos no nākamā gada, ir jauni un nepārbaudīti.

Testos, kas norisinājās Abū Dabī, "McLaren" pirmo reizi izmantoja "Honda" dzinējus, tomēr sākums bija vājš - divu dienu laikā tika veikti knapi četri apļi un vairākas reizes trasē nācās apstāties. Vienīgais mierinātjums ir tāds, ka pirms gada, kad visas komandas sāka izmēģināt jaunās paaudzes turbo dzinējus, situācija arī citiem nebija daudz labāka, tomēr jau pirmajā sezonā tehniskās problēmas strauji tika novērstas.

Lai gan maz ticams, ka "McLaren" jau 2015. gadā spēs konkurēt ar "Mercedes" vienību, kas uzņēmusi pamatīgus apgriezienus, Alonso lēmums, palikt komandā vai lauzt līgumu, acīm redzot būs atkarīgs no mašīnas progresa sezonas gaitā.

Tikmēr "McLaren" kārtējo reizi ir atlikusi otra pilota izvēli uz vēlāku laiku, tālab arī oficiālais paziņojums par Alonso nolīgšanu vēl tikai gaidāms.

Izmantotie resursi:
MARCA - Diario online lķder en información...

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:02, pirms 9 gadiem
Skaudrā F1 realitāte, lai arī daudzi Alonso uzskata par šobrīd labāko pilotu, no tā nav nekādas jēgas, ja nesēdi pie ātrākās formulas. 2007 un 2010 bija gadi, kuros Alonso palaida garām reālus titulus. Mana prognoze - Alonso noslēgs F1 karjeru ar 2 tituliem.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-09 21:25, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: Skaudrā F1 realitāte, lai arī daudzi Alonso uzskata par šobrīd labāko pilotu, no tā nav nekādas jēgas, ja nesēdi pie ātrākās formulas. 2007 un 2010 bija gadi, kuros Alonso palaida garām reālus titulus. Mana prognoze - Alonso noslēgs F1 karjeru ar 2 tituliem.
Kapec ir jamarine ar tiem pilotiem??? Nu ir skaidrs ka Magnusens sevi labi paradija 1 sezona,Nezinu kas te ko domat...

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 21:25, pirms 9 gadiem
Alfonss ir riktīgs knauzeris, jo visu laiku cer ielēkt uz faktisko brīdi visātrākajā formulā. Laikam saprot, ka viņam savādāk tituls nespīd.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-09 21:32, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Alfonss ir riktīgs knauzeris, jo visu laiku cer ielēkt uz faktisko brīdi visātrākajā formulā. Laikam saprot, ka viņam savādāk tituls nespīd.
tipa Tavam varenajam pirkstam kaut kas citādāks spīd?

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:34, pirms 9 gadiem
Sak riebties si primadonna, es saprastu nebutu algas cipars astromisks, tad lai izvirza sadus noteikumus, protams gadi iet un ja nakosos 3 nebus tituls tad ari karjera jabeidz, tacu sada riciba parada, ka vins nav komandas cilveks, bet dodiet man cempiona masinu es savu komandas biedru uzvaresu, tapec loti gribetos, lai Batons paliek komanda, jo vins ari mak ar cempiona masinu uzvaret.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-09 21:39, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: tipa Tavam varenajam pirkstam kaut kas citādāks spīd?
Jebkurā gadījumā viņš aizgāja uz komandu, kuras iespējamība sagatavot nākošai sezonai konkurētspējīgu formulu ir zem lielas jautājuma zīmes.
Viņš atšķirībā no Alfonsa meklē jaunus izaicinājumus, un nevis iespēju braukt vadošā komandā.

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:48, pirms 9 gadiem
33gadīgam jāmeklē izaicinājumus?

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:51, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jebkurā gadījumā viņš aizgāja uz komandu, kuras iespējamība sagatavot nākošai sezonai konkurētspējīgu formulu ir zem lielas jautājuma zīmes.
Viņš atšķirībā no Alfonsa meklē jaunus izaicinājumus, un nevis iespēju braukt vadošā komandā.
Visi viņi tur meklē iespēju braukt vadošajā komandā. Nevarētu arī teikt, ka Fetels gluži uz Marussia pārgāja + Meršos brīvas vietas nebija...un pa lielam skatoties visticamāk, ka arī nākošgad 'bus scenārijs - "ja tu neesi Mercedes komandā, tad runājot par čempiontitulu ir pilnīgi vienalga kurā komandā tu esi, jo cerību nav..."

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 21:54, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 33gadīgam jāmeklē izaicinājumus?
Cik gados dzīve izbeidzas, Tavuprāt?

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 22:01, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Cik gados dzīve izbeidzas, Tavuprāt?
Tu domāji, sportista karjera? Visai drīz pēc 33, manuprāt.

     [+] [-]

, 2014-12-09 22:03, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: Kapec ir jamarine ar tiem pilotiem??? Nu ir skaidrs ka Magnusens sevi labi paradija 1 sezona,Nezinu kas te ko domat...
Nepiekrītu.
1. Magusons nav vienkārši no malas paņemts, bet Maku jauno pilotu programmas produkts. Ir ar Makiem sen. Tādā kontekstā viņš neko neparādīja, zaudēja Batonam būtībā vienos vārtos. Izvēle Batons
2. Maki ir britu komanda. izvēle - Batons. UK presē jau labu laiku ir milzu spiediens paturēt Batonu. +Batons ir arī sens Honda draugs.
3. Denisam ir dots mēnesis laika, lai piesaistītu sponosorus, ko visu gadu nespēja izdarīt. Tie viņam vajadzīgi, lai izpirktu Maku vairākuma akcijas. ja viņš to neidara, tad var pats lidot no komandas. Tāpēc meklē dāņu sposorus. izvēle - Magnusons.
4. Plus visas citas lietas par kurām prese neraksta un nevisn līdz ar to arī nezin, bet var spekulēt.

     [+] [-]

, 2014-12-09 22:05, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tu domāji, sportista karjera? Visai drīz pēc 33, manuprāt.
Tieši tāpēc jau viņš meklē, kur labāk, lai dabūtu 3 titulu. starp citu Hils par čempi kļuva 36, Mansels laikam 38 gados. No pēdējiem piemēriem. Pielabas mašīnas, protams.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 22:11, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Tieši tāpēc jau viņš meklē, kur labāk, lai dabūtu 3 titulu. starp citu Hils par čempi kļuva 36, Mansels laikam 38 gados. No pēdējiem piemēriem. Pielabas mašīnas, protams.
Da hell... MŠ pēdējais tituls 35 gados

Alonso nedaudz atpaliek no programmas. 2 tituli ar Benetton/Renault ir, bet 30 gados bija jau jāpaceļ 3. ar Ferrari. Tagad jābrauc līdz 38, lai dabūtu 7 titulus

     [+] [-]

, 2014-12-09 22:15, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Da hell... MŠ pēdējais tituls 35 gados

Alonso nedaudz atpaliek no programmas. 2 tituli ar Benetton/Renault ir, bet 30 gados bija jau jāpaceļ 3. ar Ferrari. Tagad jābrauc līdz 38, lai dabūtu 7 titulus
teiktu, ka viņam arī 3 nespīd. Neticu, ka Makiem būs mašīna nākošgad, kas varēs čepionāta garumā uzveikt Merc. Līdz ar to kāpēc gan 2016. gadā hamiltonam būtu jāiet projām no komandas, lai atbrīvotu viņam vietu.

     [+] [-]

, 2014-12-10 12:59, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: Kapec ir jamarine ar tiem pilotiem??? Nu ir skaidrs ka Magnusens sevi labi paradija 1 sezona,Nezinu kas te ko domat...
Nu ja sēžost visu sezonu Batonam āstē ja tu uzskati ka viņš nobrauca ātrāk tad nav mana vaina šis vecīt nav motokross

     [+] [-]

, 2014-12-10 13:06, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Tieši tāpēc jau viņš meklē, kur labāk, lai dabūtu 3 titulu. starp citu Hils par čempi kļuva 36, Mansels laikam 38 gados. No pēdējiem piemēriem. Pielabas mašīnas, protams.
bet viņš tā arī domāja!!!! Nemeklēs taču 33 gados jaunus izaicinājums kādā jaunā un nepieredzējušā komandā?