Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Žana Alezī dēlu atskaita no "Ferrari" akadēmijas, sapnis par F1 zūd

Juris Grīns
Juris Grīns

Žana Alezī dēlu atskaita no "Ferrari" akadēmijas, sapnis par F1 zūd
Žuljāno Alezī. Foto: Alfa Romeo Racing

Kādreizējā "Formula 1" pilota Žana Alezī dēlam Žuljāno cerības atkārtot vismaz sava tēva karjeras augstumus šķiet arvien nereālākas - viņš atskaitīts no "Ferrari" braucēju akadēmijas, kā arī beigusies nauda turpmākajiem startiem.

Žana Alezī laikabiedru Josa Verstapena un Mihaela Šūmahera dēli savas karjeras izvērsuši veiksmīgi, taču to nevarētu teikt par 21 gadu veco Žuljāno. Sportists šobrīd turpina startēt "Formulā 2", kas tradicionāli ir pēdējais solis pirms debijas F1 pasaules čempionātā, taču pēdējā laika notikumi nav daudzsološi.

"Mums nav sponsoru 2021. gada sezonai, bet "Ferrari" viņu ir atlaiduši no savas akadēmijas," šveiciešu laikrakstam "Blick" pavēstījis Žans Alezī. "Es pat esmu pārdevis savu "Ferrari F40", bet pats saviem spēkiem vairs naudu nevaru savākt."

Karjeru formulu sacīkstēs Žuljāno Alezī uzsāka 2015. gadā, kad izcīnīja ceturto vietu Francijas F4 čempionātā. Pēc tam viņš trīs sezonas startēja GP3 seriālā, 2017. gadā ar trim uzvarām izcīnot piekto vietu kopvērtējumā, bet 2018. gadā uzvarēja vienreiz un sezonu noslēdza septītais. Pēdējos divus gadus braucējs startē F2 sacensībās. Pērn Alezī pārstāvēja "Trident" vienību, ieņemot 15. vietu, bet šo gadu uzsāka "BWT HWA Racelab" sastāvā, taču otrajā pusē to pameta, pārejot uz "MP Motorsport".

"Mēs nošāvām greizi, kad izvēlējāmies sadarboties ar "BWT HWA Racelab" komandu," neslēpj Žans Alezī. "Mēs par to samaksājām vairāk par miljonu eiro, bet viņi neturēja savus solījumus. Kad pārgājām uz "MP Motorsport" vienību, HWA no mums pieprasīja vēl 80 tūkstošu eiro."

Savā otrajā sezonā Alezī tikai vienreiz finišējis punktos, kad izcīnīja sesto vietu sezonas atklāšanas posma pirmajā braucienā Austrijā. Kopvērtējumā viņš šobrīd atrodas tikai 17. vietā.

Žans Alezī F1 čempionātā startēja no 1989. līdz 2001. gadam, piedaloties vairāk nekā 200 sacīkstēs un vienreiz arī gūstot uzvaru - 1995. gadā Kanādas posmā. Francūzis pārstāvējis tādas komandas kā "Tyrrell", "Ferrari", kurā pavadīja piecus gadus, "Benetton", "Sauber", Prost" un "Jordan".

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2020-11-09 18:53, pirms 3 gadiem
Ferrrari.... ar lielu uzsvaru uz R

     [+] [-]

, 2020-11-09 19:41, pirms 3 gadiem
Nebija jau tak labs kā uzskatija. Reti kurš sportists spëj sasniegt tok lielis panākumus kā tēvs pie tās pašas svēras

     [+] [-]

, 2020-11-09 19:56, pirms 3 gadiem
Ja viņa vārds būtu Džons Kaut Kas, neviens šim faktam nepievērstu nekādu uzmanību. Droši vien foršs džeks, bet kā F1 materiāls nekam nederīgs.

     [+] [-]

, 2020-11-10 05:12, pirms 3 gadiem
Nu Ferarri akademija tagad pilna ar talantiem.
Šumahers, Švarcmens, Ailots...