Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Stjuarta izteikumi par Fetelu ir muļķīgi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Stjuarta izteikumi par Fetelu ir muļķīgi"
Sebastians Fetels un Helmuts Marko. Foto: racefans.net

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko par muļķībām nodēvējis Džekija Stjuarta apgalvojumu, ka Sebastians Fetels savas karjeras virsotnei jau ir pārkāpis un vairs nav spējīgs gūt tādus panākumus kā agrāk.

"Es domāju, ka Sebastians savu spēju virsotni jau sen ir sasniedzis, kamēr Lūiss Hamiltons vēl ir tikai ceļā uz savējo," nesen kādā intervijā izteicās trīskārtējais F1 čempions Stjuarts.

Šie vārdi nonākuši arī līdz Marko, kurš savulaik ievēroja Fetelu kā ļoti perspektīvu autosportistu un palīdzēja viņam tikt līdz "Formulai 1", kur kopā ar "Red Bull" komandu vācietis četras reizes ieguva titulu. Tagad Fetels pārstāv "Ferrari", tomēr vairāku sezonu laikā viņam piekto reizi par čempionu kļūt tā arī nav izdevies. Stjuarts arī apgalvo, ka šogad sportistam ļoti patraucēja daudzās pieļautās kļūdas, kas liecinot par viņa psiholoģisko nenoturību.

"Fetels nepieļāva šīs kļūdas tāpēc, ka būtu mentāli vājš," saka Marko. "Viņam nepaveicās. Visos šajos dueļos tikpat labi varēja saslīdēt otrs pilots. Apgalvojums, ka viņš savos 30 gados jau pārkāpis savas karjeras zenītam, ir muļķības. Četrkārtējs pasaules čempions tā vienkārši nevar aizmirst, kā ir jābrauc. Sebs būs atpakaļ virsotnē, par to šaubu nav. Tāpat bija ar Maksu Verstapenu, kuru sezonas sākumā kritizēja, bet viņš pēc tam kļuva spēcīgāks nekā jebkad agrāk."

Fetels stāsta, ka šogad piedzīvotā sakāve pret "Mercedes" pilotu Hamiltonu nav tik sāpīga kā 2009. gadā, kad viņš piekāpās Džensonam Batonam no "Brawn" vienības. Tolaik Fetelam vēl nebija neviena titula.

"Otrais esmu palicis trīs reizes - 2009., 2017. gadā un šogad," saka Fetels. "2009. gadā, iespējams, bija vissmagāk. Nekad nezini, kas būs nākamajā gadā, tādēļ nekad nevari zināt, vai tev kādreiz vispār vēl būs dota iespēja cīnīties par titulu. Vienmēr esmu smagi strādājis un bijis pārliecināts, ka būšu čempions, bet to nekad nevar zināt, nevar paredzēt. Tāpēc nevienā no šīm trim reizēm sajūta nav bijusi jauka."

Neskatoties uz visu, savu pieeju sacīkstēm Fetels nākamgad nemainīs: "Es zinu savu darbu un zinu savu lomu. Domāju, ka nākamgad nekas nebūs citādi un es nedarīšu neko savādāk. Šogad atgadījās daudz kas un mēs ar komandu no tā esam mācījušies, lai nākamajā sezonā latiņu spētu pacelt augstāk."

PosmsDatumsNorises vieta
1.5.-6. aprīlisLongbīča (Kalifornija)
2.25.-27. aprīlisOrlando (Florida)
3.9.-11. maijsAtlanta (Džordžija)
4.7.-8.jūnijsVola (Ņūdžersija)
5.19.-20. jūlijsMonro (Vašingtona)
6.8.-10. augustsSentluisa (Misūri)
7.12.-14.septembrisDalasa (Teksasa)
8.18.-19. oktobrisĒrvindeila (Kalifornija)

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2018-11-09 14:03, pirms 5 gadiem
Ea tik nevaru saprast, kas tā par tabulu/kalendāru raksta apakšā?

  +3 [+] [-]

, 2018-11-09 14:32, pirms 5 gadiem
ampels rakstīja: Ea tik nevaru saprast, kas tā par tabulu/kalendāru raksta apakšā?
Izskatās, ka autors atradis drifta kalendāru nu ja - gandrīz f1

     [+] [-]

, 2018-11-09 23:58, pirms 5 gadiem
Tā tabula!!!! Sasmējos!!!