Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Taifūna dēļ apdraudēta Japānas F1 posma norise

Juris Grīns
Juris Grīns

Taifūna dēļ apdraudēta Japānas F1 posma norise
Foto: Motorsport.com

Pastāv iespēja, ka spēcīgs taifūns, kas šobrīd plosās Japānas piekrastē, varētu pamatīgi ietekmēt nedēļas nogalē tur gaidāmo "Formula 1" posmu. Sacensības pat varētu tikt atceltas pavisam, ja potenciālais apdraudējums būtu pārāk liels.

Japānas meteoroloģijas aģentūras pēdējās prognozes liecina, ka sauszemi taifūns "Hagibis" sasniegs sestdien un svētdien, līdzi nesot postošus vējus un ļoti spēcīgu lietu.

Pašreizējā prognoze liecina, ka Suzukas trasē sliktākie laikapstākļi gaidāmi sestdien, lai gan šobrīd vēl nav iespējams noteikt taifūna precīzu pārvietošanās virzienu un laiku, kad tas varētu notikt.

Vēja ātrums varot sasniegt pat 62 metrus sekundē un apvienojumā ar lietu tas pavisam noteikti liktu apturēt jebkādu darbību sacīkšu trasē. Ja šādi laikapstākļi patiešām skars trasi, pie labākā scenārija varētu tikt mainīti sesiju norises laiki, bet sliktākajā - nāktos lemt par to atcelšanu.

Līdzīgi jau notika 2004. gadā, kad Japānas "Grand Prix" kvalifikācija taifūna dēļ tika pārcelta uz svētdienas rītu.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pavēstījusi, ka cieši seko līdzi situācijai, sadarbojoties ar sacensību organizatoriem, Japānas Automobiļu federāciju un F1 vadību, lai saprastu, vai būs nepieciešama iejaukšanās ierastajā "Grand Prix" programmā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...